پرش به

به جامعه مجازی هواداران باشگاه یوونتوس خوش آمدید
شما هم اکنون در حال مشاهده انجمن ها به صورت کاربر مهمان می باشید.در این حالت شما دسترسی به تمامی امکانات انجمن ندارید و امکان دریافت فایل ها به جز خود IPB را ندارید. اگر که عضو سایت می باشید اینجا را کلیک نمایید. در صورتی که تمایل به عضویت دارید اینجا را کلیک نمایید. عضویت در سایت رایگان می باشد!

تصویر

ايتاليا

- - - - -

  • موضوع قفل شده این موضوع قفل شده است
192 پاسخ برای این موضوع

#121
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
در ادامه سفرمون به ایتالیا می رسیم به جزیره ساردین !

جزیره ساردین

[img width=480 height=310]http://eur.i1.yimg.com/eur.yimg.com/i/uk/tr/tg/lp/b8/500_b87685c64e5754fb30a5598b930e27f5.jpg[/img]

ساردین با تلفظ ایتالیایی ساردینیا، جزیره ای است در غرب ایتالیا و دریای مدیترانه. این جزیره همراه با جزایر کوچک اطراف ناحیه ساردینا را تشکیل میدهد. ساردین پس از سیسیل بزرگترین جزیره مدیترانه به شمار میآید. طول آن 270 و عرض آن 120 کیلومتر میباشد. این جزیره کوهستانی است و بلندترین نقطه آن در مونتی دل جنارینتو (Monti del Gennargentu) 1834 متر ارتفاع دارد.
مناسبترین نقطه برای زراعت کامپیدانو (Campidano) در جنوب غربی جزیره است. دامداری و کشاورزی از مشاغل عمده هستند و پرورش زیتون، انگور و تنباکو رایج است.
صنایع مهم دیگر ساردین، ماهیگیری و استخراج معدن سرب، روی، مس و نمک است. کالیاری (Cagliari)، نورو (Nuoro)، ساساری(Sassari) از شهرهای بزرگ این جزیره هستند.
بندر باستانى اوستیا (Ostia) مربوط به دوران سلطنت آنکوس ماریوس (640-617 قبل از میلاد). اوستیا بندر حمل ونقل گندم سیسیل و ساردین و همچنین پایگاه دریایی رم بود که در قرن نهم ویران شد اما در قرون وسطی دوباره احیا شد. آثار خوب بجای مانده، اینجا را به محل مهم تاریخی تبدیل کرده است.

تصویر

تهیه و گردآوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#122
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
شاید بشه گفت ایتالیا از معدود کشورهایی هست که تو قلب خودش نیمچه کشورهای کوچک دیگری رو نیز جا داده !
این شما و این هم معرفی اونها !

Vatican City

واتیکان دولت مستقلی در شهر رم ایتالیاست که توسط پاپ به عنوان قرارگاه جهانی کلیسای کاتولیک رومی هدایت میشود. واتیکان کوچکترین ایالت مستقل جهان است که توسط شهر رم احاطه شده و مساحتی کمتر از 45 هکتار دارد.
شهر واتیکان یک منطقه سه ضلعی روی تپه واتیکان واقع در شمال غربی رم ، غرب رود تیبر را اشغال کرده است. اگر میدان سنت پیر (Piazza San Pietro) در دامنه جنوب غربی آن را مستثنی کنیم، باقی شهر توسط دیوارهای قرون وسطی و رنسانسی از رم جدا شده است

تصویر
نمایی از میدان سنت پیتر

در داخل این حصار مجموعه ای بزرگ از حیاطها، باغها و ساختمانهای باشکوه قرار دارد که بزرگترین و پرابهت ترین آنها گنبد بزرگ قصر سلطنتی سنت پیتر (Saint Peter’s Basilica) کلیسای اصلی کاتولیک رومی است.
واتیکان قانون اساسی خودش را دارد علاوه بر سیستم پستی، نشان، پرچم و دیگر سمبلهای یک ایالت مستقل. واتیکان همچنین ارتش خودش را دارد، گارد سوئیس با بیش از 100 سرباز. رادیوی واتیکان یک ایستگاه رسمی رادیویی است که با فرستنده هایی قوی، صدای پاپ را به شنوندگان جهان میرساند.
جمعیت واتیکان در سال 2001، 1000 نفر برآورد شده است. تابعیت با اقامت دائم در واتیکان و انجام وظایف بخصوص در مقر پاپ (Holy See ) به دست میاید.
شهر واتیکان در سال 1929 بر اساس معاهده کلیسای جامع رم بوجود آمد که پس از بحث و مجادله های بسیار بین دولت ایتالیا و مقام پاپ انعقاد شد.

دیدنیها و جاذبه ها :

بسیاری از هنرمندان مشهور دوره رنسانس ایتالیا توسط پاپ مامور شده بودند که روی ساختمانهای واتیکان کار کنند. مهمترین عمارت سنت پیر نام دارد. ساختمانی غار مانند با گنبد بزرگ راه راه بالای سرش که بین قرون 15 تا 17 ساخته شد. این ساختمان توسط هنرمندانی همچون برامانته (Bramante)، میکل آنژ (Michelangelo) و جان لورنزو برنینی (Gianlorenzo Bernini) طراحی شده و مرکز عبادی کاتولیکهای جهان میباشد. این عمارت ظرفیت بیش از 60 هزار زائر را دارد.
کلیسای سنت پیر کلیسای اصلی واتیکان است که در سال 1506 توسط دوناتو برامانته (Donato Bramante ) طراحی شد، وی قبل از تکمیل ساختمان درگذشت. بنابراین روی این کلیسا معماران زیادی کار کردند تا اینکه در سال 1546 میکل آنژ هنرمند فلورانسی، با ساده کردن و یکی کردن المانهای نقشه برامانته، گنبد بزرگ و راه راهی برای ساختمان ساخت. بعدها جیان لورنزو برینی (Gianlorenzo Bernini) تالار اصلی، میدان و ایوانها را اضافه کرد.
در جلوی این ساختمان میدان سنت پیتر واقع است که یک شاهکار طراحی است. میدانی به شکل یک سوراخ کلید بزرگ که دو ستون سنگین نیم دایره در حاشیه آن قرار دارد. در مرکز میدان نیز ستون هرمی شکل سنگی قرار دارد که در قرن اول توسط امپراطور روم از مصر باستان آورده شده است.
کنار عمارت سنت پیر و میدان، مکان واتیکان که مقر پاپ شناخته میشود قرار دارد. این مجموعه ای از ساختمانها است شامل بیش از هزار اتاق وخانه و آپارتمانهای پاپی، ادارات دولتی کلیسای کاتولیک رومی، چندین کلیسای کوچک، موزه و کتابخانه واتیکان. مشهورترین بخش کلیسای سیستین (Sistine Chapel) است که به خاطر نقاشیهای پر ابهت میکل آنژ که با آبرنگ روی گچ تازه سقف آن کشیده شده است، معروف است.
دیوارهای این کلیسا نیز توسط هنرمندان سرشناس رنسانسی مانند ساندرو بوتیجلی (Sandro Botticelli)، پینتوریکیو (Pinturicchio)، لوکا سینیورلی (Luca Signorelli) و دومنیکو گیرلاندیو (Domenico Ghirlandaio) نقاشی شده است.
اتاقهای رافائل بخشی است شامل آپارتمانهای پاپی که به نقاشیهای رافائل کبیر آراسته شده است.
از موزه های معروف واتیکان میتوان به موزه گریگوری (Gregorian) آثار هنری مصر و اتروسی (Etruscan)، موزه پیو کلمنتینو (Pio Clementino ) شامل کلکسیونی بی نظیر از آثار آنتیک، موزه کیارامونتی (Chiaramont) و گالری واتیکان شمال آثار نقاشی برجسته استادان ایتالیایی اشاره کرد.
کتابخانه واتیکان نیز بیش از یک میلیون جلد از شاهکارهای باستانی و گرانقیمت را در خود جای داده است.

تصویر

تهیه و گردآوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#123
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
خیلی از شما دوستای بیانکونری ، حتما اسم کشور سان مارینو را شنیدید !
اما شاید خیلیاتون ندونید در واقع این منطقه جزو مستقلی ار ایتالیا محسوب می شه .
پش واسه اینکه با این کشور که در قلب کشور ایتالیا هست بیشتر آشنا بشیم ، سفری می کنیم به سان مارینو .

سان مارینو

سن مارینو کشور مستقلی در اروپای جنوبی است که در سلسله جبال آپنیه (Apennine) در ایتالیای شمالی، نزدیک شهر ساحلی ریمینی (Rimini) کنار دریای آدریاتیک واقع شده است. سن مارینو با مساحت حدود 60 کیلومتر مربع پس از واتیکان و موناکو کوچکترین کشور مستقل جهان به شمار میآید.
یک سرزمین ناهموار. سن ماریتوی کوچک بالای مانت تیتانو (Mount Titano) کوهی آهکی به ارتفاع 739 متر واقع شده است.
در دامنه کوه مراتع و جنگلها هستند و در ارتفاع روی شیب تیتانو نیز شهر قدیمی سن مارینو، پایتخت جمهوری و نقطه جذب جهانگردان واقع شده، استحکامات دفاعی شهر روی سه قله تیتانو قرار گرفته است.
از اوایل قرون وسطی، ناهمواری سن مارینو، کمبود منابع طبیعی و جدایی نسبی آن از اطراف، این شهر را از همسایگان قویترش محافظت کرده است.
قبل از جنگ جهانی دوم مردم سن مارینو فقیر ترین مردم اروپا بودند. شغل غالب مردم دامداری، دروی گیاهان خوراکی و استخراج مصالح ساختمانی بود. از سال 1960 صنعت جهانگردی، به اقتصاد اصلی سن مارینو تبدیل شد. امروزه با داشتن بیش از سه میلیون توریست درسال، این صنعت در آمد نیمی از مردم را تامین میکند و مردم سن مارینو جزء ثروتمندترین مردم دنیا هستند.
طبق روایات محلی، سن مارینو در قرن چهارم بعد از میلاد بوجود آمده و قدیمی ترین جمهوری بازمانده در اروپاست. در افسانه ها آمده که یک مسیحی سنگ تراش برای فرار از شکنجه های مذهبی همراه با جمعی کوچک از پیروانش در سال 301 به کوه مانت تیتانو پناه برد.

تصویر

بر اساس یک قرارداد دوستی با ایتالیا که درسال 1862 امضا شد و بعد از آن نیز چندین بار تجدید شد، سن مارینو استقلالش را تاکنون ادامه داده است.
مرتفع ترین نقطه سن مارینو، سه قله مانت تیتانو است که نمای زیبایی از ساحل دریای آدریاتیک را که در 19 کیلومتری آن واقع شده است را بدست میدهد. بیشتر جمهوری، در حوضه رود مارکیا (Marecchia) که به دریای آدریاتیک میریزد، قرارگرفته است، آب و هوای آن ملایم است و بارندگی متوسط سالیانه در آن 690 میلیمیتر است.
از آنجاییکه توریسم صنعت اصلی سن مارینو میباشد، مشکلات محیطی چندان جدی نیست، مشکل اصلی سن مارینو عموما آلودگی هوای ناشی از ترافیک اتومبیلها و بارانهای اسیدی است که توسط صنایع خارج از سن مارینو ایجاد میشود.
جمعیت سن مارینو در سال 2005، 28880 نفر بوده است. 90 درصد مردم در نواحی شهری زندگی میکنند و زبان رسمی آن ایتالیایی است، هرچند بیشتر ساکنین به زبان امیلیانو-رمانولو (Emiliano-Romagnolo) که زبانی شبیه ایتالیایی است صحبت میکنند. مردم اغلب کاتولیک هستند و برای بسیاری از آنان تعطیلات روزهای مقدس، فرصتی برای دعا و عبادت است.
ادارات دولتی در شهر هستند و دیوارهای باستانی شهر را احاطه کرده است. برجهایی که بالای سه قله مانت تیتانو قرار گرفته اند، تقریبا از هر نقطه شهر دیده میشوند. در شب نورافکنهای برجها، شهر را روشن میکنند. اطراف شهر پرتگاهی به عمق 300 متر قرار دارد.
از دیگر مراکز جمعیتی سن مارینو میتوان به بورگو ماجوره (Borgo Maggiore) شهری تجاری، 185 متر پایینتر از شهر سن مارینو و سراواله (Serravalle) مرکزی تولیدی در شمال اشاره کرد.

تصویر

تهیه و گردآوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#124
Shaktak-Juve

Shaktak-Juve

    بازیکن اصلی یوونتوس

  • اعضا
  • 4770 ارسال
حامد جان اگه اجازه بدي مي خوام با كمك يه سري از دوستان آرشيو كامل ايتاليا رو بصورت مرتب و منظمي گردآوري و پخش كنم.اگه راضي هستي و قصد همكاري داري خوشحال مي شم بهم پيام بدي.

#125
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
اول - پینتوریکو جان ارادت ، همه جوره هستم .
دوم - واسه این پست یه زنگ تفریح در نظر گرفتم .
سوم - احتمالا شما هم فیلم پر سروصدای « رمز داوینچی » را دیدید . گذشته از بحث تخیلی که در فیلم بر روی این اثر انجام میگیرد ، در اینجا مروری کوتاهی داریم بر تاریخچه این شاهکار نقاشی کشور ایتالیا و البته دنیا !

شام آخر

تصویر

این نقاشی یکی از مشهورترین نقاشیهای مذهبی، اثر لئوناردو داوینچی است، که دیوار ناهار خوری صومعه کلیسای سانتا ماریا دله گراتسیه (Santa Maria delle Grazie ) در میلان را از سال 1495 تزیین کرده است. این نقاشی دیواری لحظه ای را نشان میدهد که مسیح به حواریون خود پیغام میدهد که «یکی از شما به من خیانت خواهد کرد.»
در حالی که در چپ و راست مسیح، حواریونش مشغول پاسخ گویی به پیغام وی هستند، چهره مسیح مرکز آرام نقاشی را شکل داده است. چهارمین نفر از سمت چپ یهودا است، کسی که مسیح را تسلیم دشمن کرد.
متاسفانه این نقاشی دیواری در طول سالها بسیار تخریب شده است. از آنجایی که لئوناردو در استفاده از تجربه های جدید مرد بی پروایی بود، جهت رسم این نقاشی تکنیکی مبتنی بر مخلوط رنگ لعابی و روغنی را تجربه میکرد، که چسبندگی زیادی روی دیوار نداشت و با دوام نبود. با اینکه اواخر دهه 1490 برای پایان کار این نقاشی جشن گرفته شده، اما از سال 1517 بود که این نقاشی شروع پوسته شدن کرد.
در طول زندگی لئوناردو کپی های بزرگ و متعددی از این نقاشی گرفته شد، از جمله دوتا از آنها که کار شاگردان خود لئوناردو بودند. فرانسیس اول پادشاه فرانسه، یکی کپی از این نقاشی را روی پارچه ای عریض به عنوان هدیه به پاپ تقدیم کرد. در سال 1587 این نقاشی نیمه ویران شده بود. در سال 1652 راهبه های صومعه به گمان اینکه این نقاشی دیگر از بین رفته است، جهت دسترسی آسانتر آشپزخانه به سالن ناهار خوری، دری در پایین نقاشی ساختند، که پاهای مسیح را از بین برد.
در سال 1796 نیروهای ناپلئون میلان را اشغال کردند که از سالن ناهار خوری به عنوان اسلحه خانه و اصطبل استفاده کردند. آنها به سمت نقاشی سنگ پرتاب میکردند. حتی گاهی با نردبان بالا میرفتند و چشمهای حواریون را میخراشیدند.
در طول زمان چندین نقاش برای ترمیم نقاشی اقدام کردند که نتیجه عمل آنها حاصلی جز از بین بردن بیشتر اصل کارنداشت، تا اینکه در سال 1977 برای بازیافت باقیمانده این اثر و حذف اضافاتی زشتی که در طول پانصد سال توسط افراد ناآزموده بر این نقاشی افزوده شده بود، نقطه به نقطه این نقاشی دیواری با وسایل و تکنولوژی های جدید، مورد بررسی واقع شد و و رنگ آمیزی گردید. این کار 22 سال به درازا کشید تا اینکه در سال 1999 کامل شد.

تهیه و گردآوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#126
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
« 1 »
مجلات و روزنامه های معروف ایتالیا

تصویر

برای آشنایی بیشتر با کشور دوست داشتنی ایتالیا ، همچنین مطلع شدن از آخرین اخبار مربوط به این کشور و حتی یادگیری بهتر زبان ایتالیایی بد نیست هر از چندگاهی یه نگاهی به مجلات و روزنامه های ایتالیایی بندازیم !
پایین ، آدرس تعدادی از روزنامه ها و مجلات ایتالیایی رو براتون نوشتم که امیدوارم مورد استفاده قرار بگیره :

1
Il sole 24ore
روزنامه

2
L'unità
روزنامه

3
Eco di Bergamo
روزنامه ای چاپ برگامو

4
Alto Adige
روزنامه ای چاپ بولزانو

5
Il Resto del Carlino
روزنامه ای چاپ بولونیا

6
Alto Adige
روزنامه ای چاپ ترنتینو

7
Il Piccolo
روزنامه ای چاپ تریسته

8
La Stampa
روزنامه ای چاپ تورین

9
Il secolo XIX
روزنامه ای چاپ جنوا

10
Repubblica
روزنامه ای چاپ رم

11
Liberazione
روزنامه ای چاپ رم

12
MANIFESTO
روزنامه ای چاپ رم

13
Il Messaggero
روزنامه ای چاپ رم

14
L'unione sarda
روزنامه ای چاپ ساردین

15
La Nuova Sardegna
روزنامه ای چاپ ساردین

16
Giornale di Sicilia
روزنامه ای چاپ سیسیل

17
La Nazione
روزنامه ای چاپ فلورانس

18
Il corriere della sera
روزنامه ای چاپ میلان

19
Il Giorno
روزنامه ای چاپ میلان

20
Il Mattino
روزنامه ای چاپ ناپل

21
Il gazzettino
روزنامه ای چاپ ونیز

22
La gazzetta del sud
روزنامه ایالتی

23
L'eco di Bergamo
روزنامه برگامو

24
Il mattino di Padova
روزنامه پادوا

25
Gazzetta ufficiale
روزنامه رسمی

26
Aprile
روزنامه سیاسی

27
Avvenire
روزنامه کاتولیکها

28
La Gazzetta di Reggio
روزنامه ناحیه کالابریا

29
L'osservatore romano
روزنامه واتیکان

30
FNSI
فدارسیون چاپ

31
Il Mondo
مجله اقتصادی

32
La voce
مجله اقتصادی

33
Milano Finanza
مجله اقتصادی

34
Affari italiani
مجله ای آنلاین

35
Il ponte
مجله ای چاپ لومباردیا

36
Infocity
مجله ای در مورد رسانه

37
Il barbiere della sera
مجله ایی آنلاین

38
Prima Comunicazione
مجله ایی در مورد رسانه

39
Panorama
هفته نامه

40
L'Espresso
هفته نامه

----------------------------------------

« 2 »
ماجراهای پینوکیو !

تصویر

خب حتما خیلی از شما ها داستان معروف و بسیار به یاد ماندنی پینوکیو رو خوندید و یا در غالب کارتون و حتی فیلم دیدید .
ماجراهای پینوکیو یکی از معروفترین داستانهایه که کارلو کولودی (Carlo Collodi) نویسنده ایتالیایی ، در سال 1883 یعنی حدود 123 سال پیش نوشته و داستان یه عروسک خیمه شب بازیه که خیلی خودخواه و بدجنسه ، اون ماجراهای زیادی رو تجربه میکنه تا درست رو از نادرست تشخیص بده . اون میخواد به یه پسر واقعی تبدیل بشه اما اون به این هدف نمیرسه تا اینکه حرف گوش کردن ، درستی ، صداقت و بخشندگی رو یاد میگیره .
پینوکیو یکی از مشهور ترین و بزرگ ترین کتاب های تاریخ ادبیات ایتالیا هست که هنوزم که هنوزه در بسیاری از کشورهای دنیا مورد مطالعه و توجه قرار می گیره ...

تهیه وگردآوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#127
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
در ادامه آشنایی و سفرمون به ایتالیا می رسیم به شهر :

سیه نا

سیه نا با نام باستانی سینا جولیا (Saena Julia) شهری در ایتالیای مرکزی است، مرکز استان سیه نا در ناحیه توسکانی. این شهر بقای قرون وسطایی خود را حفظ کرده است، از جمله دیوارها و دروازه هایی که اطراف شهر کشیده شده است.
سیه نا شهری توریستی است و مرکز فروش شراب و سنگ مرمر است. تولیدکنندگان بزرگی در زمینه مواد شیمیایی، کود و پارچه در این شهر فعالیت دارند، همچنین خاکهای قهوه ای مایلی به زردی که در نقاشی استفاده میشود، در حومه این شهر تولید میشود.
کلیسای جامع (قرن 11 تا 14) یکی از مثالهای روشن معماری گوتیک ایتالیاست. ساختمان سبک گوتیک شهرداری که در سال 1288 ساخت آن شروع شد و در سال 1309 خاتمه یافت، حاوی نقاشیهای بیشماری از هنرمندان این شهر است.
از مراکز آموزشی قابل توجه این شهر میتوان به دانشگاه سی انا (سال 1240) اشاره کرد، که رشته های پزشکی و حقوق در آن تدریس میشود.

تصویر

تهیه و گردآوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#128
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
کریسمس در ایتالیا

تصویر

در ایام کریسمس ایتالیاییها تو اماکن مذهبی برای مریم مقدس موسیقی اجرا میکنن و تو کلبه های نجاری به یاد سنت جوزف که نجار بوده، سرود میخونن. سنت جوزف پسر یازدهم حضرت یعقوب بوده که همسر مریم مقدس میشه.
شب عید کریسمس، بعد از یه روز روزه، ایتالیایها میرن سراغ خوراک مارماهی و یه بشقاب اسپاگتی همراه با ماهی مخصوصی به اسم چنونه (cennone). سانتا کلاس (بابا نوئل Santa Claus ) بین ایتالیاییه زیاد مهم نیست، بجاش بچه های ایتالیایی منتظر بفانا (Befana) هستند، که سوار بر جارو دستیش براشون هدیه بیاره. براساس اعتقادات قدیمی بفانا که اسمش از Epifania به معنی ظهور حضرت عیسی گرفته شده، جادوگر مهربونی بوده که وقتی اون سه تا عالم برای دیدن عیسی کودک به بیت الحم میرن، جا میمونه و از اون موقع به جبران این کوتاهیش هرسال برای بچه های خوب سوغاتی میاره و برای بچه های بد تو بخاری فقط ذغال سنگ و خاکستر میذاره.
یه سری پیغامهای تبریک رو که ایتالیایها به مناسبت روزهای کریسمس به هم SMS میکنن رو مبنویسم که اگه خواستید شما هم کریسمس آینده برای دوستان ایتالیاییتون بفرستید. Boun Natale!


Auguri di vero cuore per un felice 2008 che sia meglio di questo. tanta serenità, pace, gioia, salute del corpo e dell'anima Buon Anno!!!
از صمیم قلب برات سال شاد 2008 رو خواستارم، امید وارم سالی بهتر از امسال باشه همراه با آرامش، صلح، لذت و سلامتی جسم و روان بیشتر. سال نو مبارک!!!

********************

Ti auguro 12 mesi di felicità, 52 weekend di serenità, 365 giorni d'amore, 8760 ore di pace, 525600 minuti di successo, 31536000 secondi d'amicizia. AUGURI
برات 12 ماه شادی، 52 آخرهفته توام با آسودگی خیال، 365 روز محبت آمیز، 8760 ساعت صلح و صفا، 525600 دقیقه موفقیت، 31536000 ثانیه رفاقت آرزومندم. تبریک میگم.

********************

Mille pensieri d'amore, che l'anno nuovo sia pieno di sole e da oggi ogni giorno che verrà sia per te colmo di felicità! BUON ANNO
از صمیم قلب آرزومندم که سال جدید سالی روشن و از امروز، هر روزت سرشار از شادی باشه! سال نو مبارک.


********************


Se l'anno scorso è stato brutto perchè non ti conoscevo, questo Natale e' ancora piu' brutto perche ti conosco e non sei qui con me....
اگه پارسال بد بود واسه این بود که نمیشناختمت، این کریسمس بدتره، چون شناختمت ولی اینجا با من نیستی...


********************

A chi ama dormire ma si sveglia sempre di buon umore, a chi saluta ancora con un bacio, a chi lavora molto e si diverte di più, a chi va in fretta in auto ma non suona ai semafori, a chi arriva in ritardo ma non cerca scuse, a chi spegne la tele per fare due chiacchiere, a chi è felice il doppio quando fa la metà, a chi si alza presto per aiutare un amico, a chi ha l'entusiasmo di un bambino e i pensieri di un uomo, a chi vede nero solo quando è buio, a chi non aspetta il Natale per essere migliore...Buon Natale!
به کسی که دوست داره بخوابه، اما سرحال بلند میشه، به کسی که هنوز با یه بوسه سلام میده، به کسی که زیاد کار میکنه و کم تفریح میکنه، به کسی که با عجله سوار ماشین میشه اما بوق نمیزنه، به کسی که دیر میرسه اما بهانه نمیاره، به کسی که تلوزیونو خاموش میکنه تا دوتایی حرف بزنن، به کسی که دوبرابر خوشحالی نشون میده وقتی یه نصفه هم نیست، به کسی که زود بلند میشه تا به یه دوست کمک کنه، به کسی که شور و حال یه بچه داره و فکر یه مردو، به کسی که تنها وقتی سیاهی رو میبینه که تاریکه، به کسی که منتظر کریسمس نمیمونه تا بهتر بشه... کریسمس مبارک!

تصویر

تهیه و گردآوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#129
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
پانتئون

پانتئون، معبدي است ساخته شده براي خدايان. پانتئون رم يکي از ساختمانهاي بزرگ رم باستان است که به بهترين وجه حفظ شده و يکي از پر اهميت ترين ساختمانها در تاريخ معماري است.

[img width=480 height=407]http://www.sionmc.com/Rome/panoramaw/images/pantheon.jpg[/img]
نمای خارجی معبد پانتئون

شکل ظاهري اين ساختمان، استوانه بزرگ هشت تکه اي است، همراه با گنبدي عظيم بر بالاي آن و يک ورودي مسقف چهار گوش با يک سري ستون.
قطر گنبد بزرگ 43 متر است و روشنايي ساختمان از طريق روزنه گردی در مرکز گنبد که اکولوس (Oculus) ناميده ميشود، تامين مي گردد.
پانتئون بين سالهاي 118 تا 128 ميلادي توسط هادريان( (Hadrianامپراطور رم به جاي معبد کوچکي که توسط دولت مردي به نام مارکوس ويپسانيوس آگريپا (Marcus Vipsanius Agrippa) در 27 سال قبل از ميلاد ساخته شده بود، بنا گرديد. براي نگهداري چنين گنبد بزرگي از ديوارهاي توخالي به قطر 6 متر استفاده شده که در هشت تکه بدنه گرد معبد را شکل داده است.

[img width=378 height=600]http://kevino.net/images/kevino.net/fullsize/p-rome-pantheon--2.jpg[/img]
نمایی از داخل معبد پانتئون

پانتئون لغتي کلی است که به ساختمانهايي که به عنوان مقبره يا يادبود شخصيتهاي بزرگ يک کشور ساخته ميشود، نيز اطلاق ميشود. معروفترين مثال در اين زمينه کليساي سنت ژنو( (Sainte Geneviève پاريس است که در سال 1764 توسط ژاک جرمين (Jacques Germain) به سبک کلاسيک فرانسوي ساخته شد، اما بعدها که به عنوان معبد يادبود بزرگان فرانسه استفاده شد، به پانتئون تغييرنام داد.

تهیه و گردآوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#130
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
شهرهای مدفون شده ایتالیا « قسمت اول »

هرکولانئوم

هرکولانئوم (Herculaneum) ویرانه یک شهر باستانی در پای کوه آتشفشانی وزوویو (Vesuvius) در هشت کیلومتری شرق شهر ناپل ایتالیاست. بر اساس افسانه ها این شهر توسط قهرمان اساطیری یونان یعنی هرکول ساخته شده است. این شهر در سال 63 میلادی بر اثر یک زمین لرزه شدید خسارت دید و در سال 79 نیز همراه با شهر پمپی (Pompeii) بر اثر فوران آتشفشان وزوویو، دچار آتش سوزی شد و زیر بیش از پانزده متر از گدازه های آتشفشانی مدفون شد.
باقیمانده این شهر سوخته اولین بار در سال 1706 کشف شد. حفاریهای اصولی در سال 1738 آغاز شد و از آن زمان به بعد متناوبا ادامه یافت.

تصویر

این حفاریها نشان داد که شهر هرکولانئوم گردشگاه ثروتمندان رومی بوده است. ویلاها و تئاترهای اشرافی کشف شده با گرانقیمت ترین سنگهای مرمر پوشیده شده و دارای مجسمه های برنزی، تابلوها و کتابخانه پرارزشی از طومارهای پاپیروس بوده اند. این گنجینه ها همراه با بسیاری از اشیای دیگر مانند ظروف و وسایل خانگی، همگی در موزه ملی ناپل به نمایش گزارده شده است.

تهیه و گردآوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#131
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
شهرهای مدفون شده ایتالیا « قسمت دوم »

پمپی

پمپی (Pompeii) شهر باستانی ایتالیا، واقع در ناحیه کامپانیا در دهانه رود سارنو (Sarno)، بین هرکولانئوم و استابیه (Stabiae)، در پای کوه آتشفشانی وزوویو قرار گرفته است. این شهر 600 سال قبل از میلاد ساخته شده و وقتی که در سال 80 قبل از میلاد تحت امپراطوری روم درآمد، به اقامتگاه ثروتمندان رومی مبدل شد. در اوایل میلاد این شهر با تقریبا 20000 نفر سکنه، پایگاه و بند مهم تجاری محسوب میشد.
بعد از زلزله مهیب سال 63 که شهر خسارت بزرگی دید، در سال 79 میلاد با فوران آتشفشان وزوویو کاملا ویران شد و همراه با شهرهای هرکولائیوم و استابیه، زیر گدازه ها مدفون گشت. گدازه ها همچنین باعث تغییر مسیر رود سارنو و بالا آمدن ساحل دریا شدند که این مسئله موجب شد که رود و دریا از محل قبلی خود و شهر فاصله نسبتا زیادی پیدا کنند.
برای 1500 سال شهر پمپی زیر گدازه ها مدفون بود تا اینکه در سال 1748 توسط حفاریها، از زیر گدازه ها بیرون آورده شد.
حفاریهایی که در سال 1912 انجام شد منجر به کشف آمفی تئاتر و چندین خانه دیگر شد که هریک بالکنهایی در طبقه دوم داشتند که 6 متر درازا و 1.5 متر عمق داشتند. این قسمت از شهر به توریستها با نام حفاریهای جدید (Nuovi Scavi) معرفی میشود.
در طی حملات هوایی جنگ جهانی دوم بعضی از آثار باقیمانده به شدت خسارت دید.
در حال حاضر نیز حفاریها ادامه دارد و حدود یک چهارم شهر هنوز باقی مانده که بیشتر آن زیر تل خاکهای حفاریهای اولیه مدفون شده است.

[img width=480 height=356]http://www.vesuvius.tomgidwitz.com/assets/images/Pompeii-smoking-cone02.jpg[/img]

تهیه و گردآوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#132
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
همگی شما با نام مافیا آشناهستید، حتی در کشور خودمان هم هر از چندگاهی نام مافیای نفتی یا مافیای صنعت خودرو را میشنویم. مافيا نامي است که به گروه‌هاى سازمان یافته جنائى، كه گاهي اوقات با سوگند خونى و قسم به رازدارى گرد هم میآیند، اطلاق میشود، اما اینکه خود کلمه مافیا از کجا آمده، کسی نمیداند. بعضی آن را به شعار جنگجویان سیسیلی با فرانسویان منتسب میکنند:

Morte Ai Francesi Italia Anela
مرگ بر فرانسه، زنده باد ایتالیا

و برخی هم آن را به جوزفه ماتزینی (Giuseppe Mazzini 1805-72) شورشی ایتالیایی نسبت میدهند:

Mazzini Autorizza Furti Lancendi Avvelenamenti
ماتزینی ، دزدی ، آتش افروزی و مسموم کردن را مجاز میداند

اما آنچه مسلم است این است که مافيا در زمان ملوك‌الطوايفى (فئودال) سیسیل بوجود آمد تا املاك مالكين غايب را محافظت كند اما مافیا در قرن 19ام، به شبكه باندهاى جنائى كه سيسيل را تحت كنترل داشتند مبدل شده بود.
اعضاء ملزم به رعايت قانون امرتا (Omerta) بودند. طبق اين قانون تمام ارتباطات و همكاريها بايد از دولت مخفي ميماند.
مافيا نه يك سازمان متمركز است و نه داراي سلسله مراتبی است. مافيا از گروههاي كوچك بسياري تشكيل شده كه هريك فقط در ناحيه خودش كار ميكند. با استفاده از روشهاي تروريستي در انتخابات، مافيا قدرتهاي سياسي را بدست آورد و توانست در نيروي پليس نفوذ كند و از راههاي قانوني به اسلحه دسترسي پيدا كند.
بنيتو موسيليني رئيس حكومت فاشيستي، توانست براي مدتي از فعاليت مافيا جلوگيري كند، اما پس جنگ جهانى دوم در سال 1945 اين سازمان بار ديگر شكل گرفت. در 30 سال بعدى مافيا به نيروي قدرتمندي نه تنها در سيسيل، بلكه در تمام ايتاليا تبديل شد. دولت ايتاليا در اوايل 1980 يك فعاليت ضدمافيايي را شروع كرد كه به دستگيرى افراد و دادگاه‌هاى شورانگيز زيادي منجر شد، گرچه کشته شدن چندين مامور كليدي قضايي را هم به دنبال داشت. خشم عمومي با دستگيرى رهبر مافيا سالواتوره رينا (Salvatore Riina) در 1993 كاهش يافت.

تصویر
صحنهایی از فیلم پدرخوانده به کارگردانی فرانسیس فورد کاپولا که در آن زندگی یکی از خوانواده های مافیایی در در بین سالهای 1940 تا 1950 به تصویر کشیده شده است.

در اواخر قرن 19ام، برخي از اعضاي مافيا به ايالات متحده مهاجرت كردند. آنها بزودي جنايات سازمان‌يافته آمريكايى را شكل دادند، مخصوصاً طي دوران ممنوعيت مشروبات الكلي در 1920. پس از لغو اين ممنوعيت در 1933 ، مافيا به موضوعات ديگر روي آورد، از قبيل قمار، اخاذى، فحشا و در سالهاى اخير، مواد مخدر.

تصویر
آل کاپون، چهره معروف مافیای آمریکا در سالهای 1920 که تجارت قمار، مشروب و فحشا را به کنترل خود درآورده بود. بعد از جنایتهای زیاد، وی تنها به جرم فرار از مالیات 8 سال را در زندان گذراند.

البته در اين ميان ارتباطات با مافياي ايتالياي برقرار مانده بود. مانند ايتاليا، ايالات متحده نيز پيگرد رهبران معروف مافيا در 1980 و 1990 افزايش داد و تعداد بسیاری را دستگیر کرد، هر چند هنوز هم نمی توان با اطمینان به از بین رفتن این شبکه معتقد بود.


تهیه و گردآوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#133
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
در ادامه سفر و آشناییمون از ایتالیا شاید بد نباشه یه لبی تر کنیم ( از نوع مجازش البته ! ) اصلا مگه می شه ایتالیا رفت و قهوه ش رو نخورد ؟!
چشماتون رو ببندید و خودتون رو تو یکی از کافی شاپ های تورین فرض کنید ...
هوس خوردن یه قهوه کردید. میرید تو یه رستوران ایتالیایی و با یه منوی بلند و بالا از انواع قهوه مواجه میشید. خوب میتونید چشمتونو ببندید و یکی رو انتخاب کنید. اینکار ممکنه علاوه بر اینکه شما رو از خوردن قهوه پشیمون کنه، حتی میتونه باعث بشه، مردم بهتون بخندن ;D . اگه بهتون گفتند : che vergogna بدونید که حسابی گند زدید! :D

اگه نمیخواید با یه همچین وضعی روبرو بشید، به خوندن ادامه بدید.

قبل از هر چیز به قیمتها دقت کنید، تو جاهای شیک و پیک، قیمت یه قهوه میتونه چهار برابر گرونتر از خوردن اون کنار میز یه بار براتون آب بخوره. اگه میخواید تو بار سفارش قهوه بدید، خودتونو آماده کنید که قبل از خوردن پولشو بدید، بیشتر جاها اول پولو میگیرن بعد قهوه میدن، تا مطمئن شن شما پول نداده در نمیرید!

برای سفارش یه قهوه معمولی که بهش espresso میگن، بگید:

un caffè, per favore

و فراموش نکنید که اونو سریع بخورید. espresso رو برای جرعه جرعه خوردن درست نکردن. این قهوه رو معمولا با حداکثر دو یا سه جرعه باید تمومش کنید.

تو ایتالیا بجز موقع صبحونه، اوقات دیگه قهوه رو سرخود نمیارن، قهوه بعد از صرف غذا سفارش داده میشه و همچنین به جز موقع صبحانه وقت دیگه ای شیر قهوه سفارش ندید. اگه کاپاچینو که نوعی شیر قهوه اس رو بعد از حدودا ساعت 11 صبح سفارش بدین، همه بهتون میخندن ...

----------------------------------------

تو ایتالیا میتونین تو هر مودی که باشین، قهوه متناسب خودتونو پیدا کنید. caffè corretto میتونه شما رو شوت کنه به آسمون، cappuccino موقعه صبحونه و granita di caffè con panna تو ظل آفتاب میتونه سر حالتون بیاره.

در ادامه یه لیست از قهوه های رایج تو ایتالیا رو براتون مینویسم که انتخاب راتون ساده تر بشه :

caffè espresso یه فنجون کوچیک قهوه قوی

caffè doppio قهوه espresso دوبل

caffè stretto یا Ristretto قهوه espresso غلیظ، (بنزین موشک!)

caffè Americano یا Lungo قهوه آمریکایی، یه فنجون بزرگتر از قهوه کمی ملایمتر از espresso

caffè corretto قهوه درست، قهوه ای که یه کمی برندی، کنیاک یا یه مشروب الکلی دیگه قاطیش شده.

caffè freddo قهوه سرد

granita di caffè con panna قهوه یخ در بهشتی با یه کم بستنی بالا سرش

caffè Hag قهوه بدون کافئین

caffè macchiato قهوه espresso که یه کمی بخار شیر روش ریختن. ورژن کوچیک از کاپاچینو

caffè marocchino قهوه espresso با شیر داغ و کاکائو

cappuccino قهوه با بخار و کف شیر یکسان که موقع صبحونه خورده میشه.

Cappuccino scuro کاپاچینویی که قهوه اش بیشتره

Cappuccino chiaro کاپاچینویی که شیرش بیشتره

caffè latte شیر داغ با قهوه که تو یه گیلاس یا استکان واسه صبحونه میدن

[img width=480 height=314]http://www.macfourth.com/images/profile_vbest_montage.jpg[/img]

نوش جان !!! / تهیه و گردآوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#134
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
راهکار براي يادگيري سريع زبان ايتاليايي ( مخصوص بيانکونري هاي مقیم ایران ! ;D )

تصویر

3 تا از بروبچ فروم ( 1خانم و 2 آقا ) توي پيغاماشون خواسته بودن از زبان ايتاليايي و نحوه فراگيريش يه چيزايي بنويسم . پس تو اين پست ، 20 تا روش بهتون ميگم که در عين سرگرمي باعث ميشه بتونين به سرعت صحبت کردن به زبون ايتاليايي رو ياد بگيريد. خودتون ببينيد کدومش به درد شما ميخوره !
شرکت تو کلاسها، خوندن کتب آموزشي و دستور زبان، به پيشرفت زبان ايتاليايي شما کمک ميکنه، اما تو اينجا 20 نکته ميانبر رو که ميتونه تو يادگيري زبان به شما کمک کنه رو ميگم که تو کلاسها بهتون نميگن !!!

1. سفر به ايتاليا

سريع ترين روش يادگيري ايتاليايي اينه که برين ايتاليا و خودتونو تو زبون ايتاليايي غرق کنيد. با سفر به ايتاليا هميچنين ميتونين آثار باستاني رم ، شاهکارهاي دوره رنسانس و نقاشي هاي رافائل رو ببينين. خوب اگه موافقين، چمدونتونو ببندين و راه بيافتيد ! ;D

2. پيدا کردن ايتاليايي هاي همجوار

يه چرخي تو محل زندگيتون بزنين ببينين، ايتاليايي زبون پيدا ميکنين يا نه، همسايه، دوست، آشنا. اگه نه تو تهران يه سر به مدرسه ايتالياييها بزنيد، چندتايشونو ميبينيد. اگه دستتون از همه جا کوتاهه چاره اي نيست بريد تو اينترنت و تو چت رومها دنبالشون بگرديد و سعي کنيد سر حرفو باهاشون باز کنيد .

3. گوش کردن به راديو و تلوزيون

يکي از مهارتهاي يادگيري زبان سعي در فهميدن صحبتهاست. اينروزا با وجود ماهوارها دسترسي به شبکه هاي ايتاليايي بيش از پيش ساده شده. اما اگه به ماهواره دسترسي نداريد چاره اي جز گرفتن يه اينترنت پرسرعت نداريد. از اين طريق ميتونيد به شبکه هاي راديويي و تلوزيوني آنلاين دسترسي داشته باشيد .

4. تماشا کردن فيلمهاي ايتاليايي

شما ميتونيد فيلم تلخ La vita è bella روبرتو بنيني رو بگيريد يا فيلمهاي نئورئاليستي روبرتو روسيليني رو تماشا کنيد. فيلمهاي فانتزي فدريکو فليني انتخاب ديگه تون ميتونه باشه.
از فيلمهاي ايتاليايي معروف ميتونم، فيلمهاي زير رو بهتون توصيه کنم. اگه فرصتي پيش بياد بعدا درباره شون بيشتر توضيح ميدم :

دزد دوچرخه (ويتوريو دسيکا)

برنج تلخ (سيلويانو مانجانو)

چاو پروفسور (لينا ورتمولر)

سينما پاراديزو (جوزفه تورناتوره)

مرگ در ونيز (لوچينو ويسکونتي)

طلاق به سبک ايتاليايي

باغ فينزي کونتينس (ويتوريو دسيکا)

پستچي

جاده (فليني)

هفت زيبا (لينا ورتمولر)

با تماشاي فيلمهاي ايتاليايي گذشته از اينکه با فرهنگ ايتاليايها آشنا ميشيد، گوشتون هم با صداي هنرپيشه ها به لهجه هاي مختلف آشنا ميشه.
فقط يه چيزي... اين فيلمها رو دوبله شده تماشا نکنيد ،چون درصد يادگيري رو کم ميکنه .

5. خوندن کتابهاي ايتاليايي

خوندن رمانهاي ايتاليايي، راهنماهاي سفر و کتابهايي در مورد ايتاليا راه بسيار خوبي براي بالا بردن مهارتهاي زبانتون هست. کتابهاي زيادي رو ميتونين پيدا کنيد که ترجمه فارسي يا انگليسيشون هم وجود داره. خوندن متن اصلي به موازات ترجمه اش، راه ديگه اي براي يادگرفتن هست. از جمله اين کتابها ميشه به کمدي الهي دانته يا دکامرون بوکاچيو اشاره کرد. اگه به ادبيات مدرن علاقمند هستيد بريد سراغ نويسنده هايي مثل ايتالو کالوينو، اوريانا فالاچي، آلبرتو مراويا و يا امبرتو اکو و...

6. خواندن ترانه

يه سر به وبلاگ ها و سايت هاي ترانه ها و خواننده هاي ايتاليايي بزنيد. مطمئنا چندتا از ترانه هاي مورد علاقه تونو اونجا پيدا ميکنيد. سعي کنيد اين ترانه ها رو با صداي بلند و بدون غلط بخونيد. شما ميتونيد متن اغلب ترانه هاي مورد علاقه تونو از اينترنت پيدا کنيد. پس منتظر چي هستيد؟ چندتا ترانه ايتاليايي رو ميتونيد از حفظ بخونيد؟ معني کلمات چندتاشون تو ذهنتون تداعي ميشه ؟

7. بازي کنيد و خودتونو سرگرم کنيد

ياد گرفتن زبون که رياضيات نيست. بريد جوکهاي ايتاليايي بخونيد، جدول حل کنيد و بازي کنيد. يه سر به سايتهاي زير بزنيد ...

8. استفاده از برچسب

براي ياد گيري يه کم خلاقيت به خرج بدين. کارهايي بکنيد که هم خودتون هم خانوادتونو سرگرم کنه. مثلا يه سري برچسب برداريد و روشون اسم ايتاليايي همه چيزايي که تو خونتون ميبينيد رو بنويسيد و رو در و ديوار آشپزخونه، پذيرايي، پارکينگ و... بچسبونيد. هر وقت که چشمتون به برچسبها افتاد با صداي بلند اونارو بخونيد تا کاملا اونا رو از بر بشيد. اين يه راه فوق العاده براي افزايش مهارت مکالمه تون هست .

9. يادگيري روزانه اصطلاحات

اصطلاح مورد علاقه ايتالياييتون چيه؟ دوست داريد وقتي کسي اونو بهتون گفت، بهش بگيد :
Mille Grazie
سعي کنيد هر روز يه اصطلاح کاربردي ياد بگيريد و دايره لغات خودتونو توسعه بديد. هر روز يه کلمه ياد بگيريد و سعي کنيد اونو تو يه جمله استفاده کنيد. بزودي مي بینيد که داريد مثل يه ايتاليايي صحبت ميکنيد .

10. به کلاس آموزشي برويد

توي يه کلاس آموزش زبان ثبت نام کنيد. اگه نمي تونيد و وقتشو نداريد، سعي کنيد از روي برنامه و مرحله به مرحله جلو بريد. از کتابها يا سايتهاي آموزشي استفاده کنيد .

11. آنچه ميبينيد هماني است که ميشنويد

يه ايتاليايي نه تنها دهنشو براي داد زدن باز ميکنه، بلکه وقتي ميخواد يه حرف صدادار رو هم بگه، اين کار رو ميکنه. مثلا اگه ميخوايد بگيد a، دهنتونو باز کنيد و بگيد آآآ.. و يا براي o بايد دهنتونو باز کنيد و لبهاتون رو گرد. به عبارت ديگه هرچي که ميبينيد، همونه که ميشنويد.
زبون ايتاليايي يه زبون فونتيکه، يعني اينکه بيشتر کلمات همونطور که تلفظ ميشن، همونطور هم نوشته ميشن. از طرف ديگه بيشتر کلمات ايتاليايي هم قافيه هستند. به اين چندتا کلمه توجه کنيد: cane, mane و pane.
در نظر گرفتن اين دو موضوع باعث ميشه اين زبونو ساده تر ياد بگيريد .

12. Falsi Amici

اگه دقت کنيد، ميبينيد که بسياري از کلمات ايتاليايي مشابه کلمات انگليسي هستند و همون معني رو دارن. به اين کلمات ميگن Parole simili
اين کلمات فقط يه کمي تلفظ شون فرق ميکنه مثلا :

Stazione/Station

Museo/Museum

Professore/Professor

Intelligente/Intelligent

البته يه سري کلمات هم هستند که ممکنه شما رو به اشتباه بندازن. اين کلمات مشابه هستند اما معاني شون فرق ميکنه، بايد حواستون باشه، به اينا ميگن Falsi amici.
مثلا Parente و Libreria در نظر اول مشابه Parent, Library (والدين و کتابخانه) به نظر ميان اما معني «نسبي» و «کتابفروشي» رو دارن .

13 . از "Io-ismo" اجتناب کنيد

از اونجايي که تو زبون ايتاليايي آخر افعال، شخص و تعداد رو مشخص ميکنه، شما نيازي به ذکر ضماير فاعلي نداريد مگه تو موارد زير:
الف) براي وضوح بيشتر
ب) وقتي با anche (همچنين) تغيير داده شده باشه
ج) بخوايم روي موضوع تاکيد کنيم. مثلا گفتن ضمير اول شخص Io تو جملات من ميخونم، من مطالعه ميکنم، مثل اينه که شما داريد مرتب به خودتون موضوع رو تلقين ميکنيد .

14. راحت و آسوده صحبت کنيد

آمريکاييها تو تند حرف زدن، بريده بريده و خوردن کلمات و نصفه نيمه گفتن اونا معروفن . تو زبون ايتاليايي حروف صدادار و بيصدا هر کدوم جاي خودشونو دارن. مثلا autostrada رو هرچقدر هم تند بگيد بازم کلمه اش مشخصه. پس با خيال راحت از اين la bella lingua لذت ببريد .

15. استفاده از صفات

از اينکه تو صحبتهاتون همه اش بگيد Molto bene خسته نشديد ؟
خيلي از کلمات فقط با تغييرات کوچيکي ساخته ميشن. بسياري از صفتهاي ايتاليايي با تغييرات اندکي، ميتونن به معاني گويايي اشاره کنن. با استفاده از پيشوندهايي مثل Stra- و پسوند هايي مثل –ino، -etto، -ello و –accio سريعا ميتونيد صفتهايي که بتونن منظورتونو برسونن رو بسازيد. با پيدا کردن کلمات جايگزين ميتونيد به سرعت مکالمه تونو بهتر کنيد .

16. سخن گفتن محترمانه

اگه خواستيد با يه ايتاليايي صحبت کنيد، سعي کنيد از کلمات محترمانه استفاده کنيد. اين باعث ميشه اون به شما توجه بيشتري کنه و از اين طريق بيشتر بتونيد ازش زبان ياد بگيريد. براي گفتن شما تو ايتاليايي چهار روش وجود داره :
Tu، Voi، Lei و Loro
Tu براي يه نفر و Voi براي دو نفر يا بيشتر، حالت خودموني داره و تو صحبت با افراد خوانواده، بچه ها و دوستاي نزديک استفاده ميشه. هر وقت به اندازه کافي با يه ايتاليايي دوست و نزديک شدين اون وقت بگيد :
Possiamo darci del tu
يعني اينکه، ميتونيم خودموني صحبت کنيم؟ و در صورت شنيدن تاييده که ميتونيد از عبارات خودموني استفاده کنيد .

17. لکنت زبان

در اوردن صداهايي مثل ااا..، هوم...، اه... و چيزايي شبيه اون، موقع حرف زدن، شما رو يه آدم بي تجربه نشون ميده .
ميدونيد چي بايد بگيد، اما معماري ساختمون کليساي La basilica di san Marco تو ونيز يه دفعه زبونتونو بند مياره.
تنها راه براي جلوگيري از چنين وضعي اينکه روي اصوات، جملات سر حرف باز کن و جملات ديگه اي که باعث ميشه زبونتون به کار بيافته، بيشتر تمرين کنيد تا حافظه تون موقع لزوم سريعا بکار بيافته و باعث نشه که شما رو، خيلي ببخشيد، به چشم يه احمق نگاه کنن !

18. با صداي آرام صحبت کنيد

به دلايل نامعلومي کساني که تازه يه زبونو ياد ميگيرن، وقتي ازشون ميخواين دوباره حرفشونو تکرار کنن، صداشونو بلند ميکنن و بعضي وقتها تقريبا داد ميزنن! اونا به جاي اينکه فکر کنن بايد زبون ايتاليايي خودشونو بهتر کنن، فکر ميکنن طرف مقابل مشکل شنوايي داره، واسه همين صداشون بالا ميبرن تا تلفظ بد يا انتخاب کلمه نامناسب خودشونو پوشش بدن !
فقط يه توصيه: آروم صحبت کنيد و يه ديکشنري با خودتون داشته باشيد. داد زدن سر مردم باعث نميشه که اونا بهتر بفهمن شما چي ميگيد .


19. Fare una bella figura

اگه ايتاليا رفتين، چيزي که بايد بهش توجه کنيد اينه که ايتاليايي ها سعي شون اينه که ;
Fare una bella figura
يعني خوب به نظر بيان. چه تو passeggiata روزانه شون باشه يا وقتي براي ديدن دوستاشون ميرن يا ميخوان تو رستوران شام بخورن و يا اينکه برن تو Teatro all scala تئاتر ببينن.
خلاصه اينکه ايتاليايي ها Dress to impress هستند. خودتون ميدونيد که مدهاي ايتاليايي شهرت بين المللي دارن، واسه همين با شورت و دمپايي پا نشيد بريد کليساها رو ببينيد.
وقتي ميخواين برين ايتاليا حتما چند دست لباس آبرومند دم دست داشته باشيد، شما ممکنه نحوه صرف کردن فعلهايي رو که به –ire ختم ميشن رو به ياد نياريد، اما خوش لباسي ايتاليايي ها رو بياد داشته باشين چون اين يه نکته کليديه که کمکتون ميکنه ايتالياييتون رو بهتر کنيد .

20. خارجي هاي ديوانه
مهم نيست که شما چقدر خوب ايتاليايي صحبت ميکنيد، بعضي وقتها ممکنه يه مزخرفاتي بگيد که هيچ زبونشناسي نتونه تفسيرش کنه! گفتن چيزي که نبايد بگيد، ممکنه مسئله ساز بشه .
خوب فرهنگها متفاوته، حواستونو جمع کنيد. اگه مطمئنيد اون چيزي که گفتيد از لحاظ دستوري مشکلي نداره، با اينحال همه دارن چپ چپ نگاتون ميکنن، موضوع صحبت رو عوض کنيد و به چيز ديگه اي بپردازيد .

تصویر

تهيه و گردآوري : حامد ( عضو شماره 88 )

#135
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
تصویر

سن جنارو (San Gennaro) ، قدیس محافظ شهر ناپل است. او در سال 305 بیرحمانه به شهادت رسیده است. دو بطری از خون جناریو که در کلیسای جامع ناپل نگهداری میشوند، در دوره های خاصی به نحو معجزه آسایی به جوش میآیند.
از زندگی وی اطلاع دقیقی در دست نیست، میدانیم که وی اسقف بنه ونتو(Benevento) بوده، در سال 305 میلادی تحت شنجه های امپراتور دیوکلتیان (Diocletian) به شهادت رسیده است. هنگامی که وی مخفیانه برای ملاقات چند تن از خدمه کلیسا که به جرم مسیحیت در زندان بودند، به زندان میرود، هویتش فاش شده و به بند کشیده میشود. در آنجا تحت شکنجه های فراوانی قرار میگیرد تا اینکه همراه با یارانش سر از بدنش جدا میشود. پیرمردی بدن و سر او را در حالی که هنوز از آن خون میچکید در پارچه ای میپیچد.
بر طبق روایات چهل سال بعد از مرگ جنارو، هنگامی که پیکر وی به سردابه ای در ناپل منتقل شد، زنی به نام اوسبیا (Eusebia) خون خشک شده وی را در یک بطری جمع کرد.
شهرت وی به خاطر معجزه مایع شدن سالیانه خون وی میباشد. وقتی دو بطری شیشه ای، شامل خون خشک شده وی در روز 19 سپتامبر روز شهادتش، یا اولین یکشنبه ماه می روز انتقال پیکرش، به کنار بدنش آورده میشود، ماده سیاه درون بطری ها به مایعی قرمز مبدل شده و حجم آن افزایش میابد و گاهی اوقات میجوشد.
گزارش رسمی از « معجزه مایع شدن خون » اولین بار در سال 1389 به ثبت رسیده است.
دو بطری دارای شکل و اندازه مختلف میباشند و در یک جعبه فلزی نگهداری میشوند. بطری بزرگتر تا نیمه پر است، اما در بطری کوچکتر تنها کمی خون وجود دارد.

تصویر

برای ایتالیایهای مقیم محله « ایتالیای کوچک » در مانهاتان و دیگر مردم نیویورک، تعطیلی سن جنارو بسیار مهم است و در این روز مجسمه رنگارنگ این قدیس در خیابانها گردانده میشود.
از آنجایی که کلیسای جامع ناپل اجازه بازکردن بطریها و آزمایش کردن آن را به دانشمندان نمیدهد، بحث موافقان و مخالفان در مورد معجزه بودن این خونها پایان ندارد. بعضی از منتقدین اعتقاد دارند که این ماده خون نبوده بلکه نوعی ژل از ترکیبات زنگ آهن است که با تکان دادن به مایع تبدیل میشود! بهترین تحلیل علمی در مورد این موضوع را میتوانید در سایت زیر بخوانید:

http://www.cicap.org...ic/at101014.htm

تهیه و گردآوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#136
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
حتما خیلی برای شما دوستای بیانکونریم جالب باشه کمی هم با آداب و رسوم مذهبی ایتالیا آشنا بشین .
شاید تا قبل از خوندن مطلبی که براتون آماده کردم ، تصور اینکه ایتالیایی ها هم مراسم سینه زنی داشته باشن نه تنها غیر قابل باور باشه بلکه شنیدن اینکه زنجیر هم میزنن دیگه براتون محال جلوه می کرد !
پس با من باشید ، تا ببینید که اونها هم بله ! :

بوی خون در مراسم مریم مقدس

تصویر

27 اگوست سال 2003 شهر گواردیا سن فراموندی شاهد برگزاری مراسمی بود که بی شباهت به مراسم دسته های ‏عزاداری و زنجیر زنی شیعیان نیست. این مراسم که آخرین بار در 27 آوگست 1996 برپا شده بود، تا سال ‏‏2010 دیگر برگزار نخواهد شد. به عبارتی دیگر این مراسم هر هفت سال یکبار برگزار میگردد.‏
گواردیا سن فراموندی (‏Guardia Sanframondi‏) نامی با تلفظی مشکل و تقریبا غیر ممکن برای بخاطر ‏سپاری، نام شهری است در استان بنه ونتو (‏Benevento‏) در ناحیه کامپانیا (‏Campania‏)، که روی بلندیی ‏به ارتفاع حدود 400 متر قرار گرفته است.
نقطه مشخص این شهر یک قلعه قرون وسطایی است و اغلب نقاط قدیمی شهر با پای پیاده قابل دسترسی ‏است، هر چند در این نقاط دیگر کسی زندگی نمیکند و اغلب ساکنین به ساختمانها و مغازه های جدید که ‏شهر قدیمی را احاطه کرده است روی آورده اند. در پایین شهر بزرگترین شرکت تولید کننده مشروب اروپا ‏قرار دارد.
صدها سال پیش در یک مزرعه مجسمه ای از مریم مقدس و پسرش یافت شد، که به همین مناسبت هر هفت ‏سال یکبار مراسم طلب آمرزشی برپا میشود که ‏riti settennali di penitenza ‎‏ نامیده میشود. این مراسم ‏هفته پس از جشن صعود حضرت مریم برپا میشود و تا این اواخر فقط به صورت محلی برگزار میشد اما با ‏مهاجرت ساکنین، کم کم به نقاط دیگر ایتالیا هم سرایت کرده است. این مراسم چهار قسمت دارد :

1. نمایش مذهبی :

شهر به چهار قسمت تقسیم میشود و در هر قسمت داوطلبین لباسهایی از عهد عقیق، عهد ‏جدید و قدیسین را به تن میکنند و در شهر براه میافتند. دسته ایی از مردم شهرهای مجاور مانند ‏سن لورنزو ماجوره (‏San Lorenzo Maggiore‏) و سن لوپو (‏San Lupo‏) هم به آنها ‏میپیوندند. در طول هفته هر گروه تنها در محل خود مراسم را اجرا میکند اما در روز یکشنبه ‏همگی به هم ملحق شده و دسته جات بزرگی را به راه میاندازند. در این قسمت شرکت کنندگان هنگام راه رفتن هر ‏از چندگاهی به حالت یکی از لحظات داستان انجیل، حالتی را به خود میگیرد و کاملا بیحرکت ‏میایستد و به هیچ حرکتی عکس العمل نشان نمیدهد. دسته جات برای اجرای بهتر مراسم با یکدیگر رقابت میکنند.‏

تصویر

2. نوحه سرایی :

در هنگام راهپیمایی، هریک از چهار گروه شهر آواز دسته جمعی نیز میخوانند. در ‏قدیم خواننده ها اغلب دختران جوان بودند اما درحال حاضر زنان و گاهی مردان نیز آنها را ‏همراهی میکنند. زنان لباس سفید میپوشند با تاجی سمبولیک از خار و طنابهایی که به شانه هایشان ‏بسته اند.‏

3. نادمین :

در طی راهپیمایی زنجیر زنان دیده میشوند و همچنین کسانی که در روز یکشنبه سینه ‏هایشان را با صفحه ای چوب پنبه ای که تیغ های زیادی روی آن قرار گرفته میخراشند. عده ای نیز برای جلوگیری از عفونت هر از چندگاهی روی صفحات چوب پنبه ای ‏شراب سفید میریزند
این گروه ‏ناشناس هستند و سرهای خود را با کلاههای سفیدی پوشانده اند. هویت آنان از حتی اعضای ‏خوانواده شان نیز پنهان است. آنها زنجیرها و چوب پنبه ها را بعد از مراسم از دید همه مخفی نگاه ‏میدارند. کسانی که به این روش سینه خود را میخراشند از مردان هستند اما بین زنجیر زنان ، خانمها نیز ‏دیده میشوند. بعضی از بچه ها نیز با پوشیدن ردا و کلاه خود سیاه رنگ، به زنجیر زنی ‏میپردازند.‏

تصویر

4. ‏تندیس :

مراسم با گرداندن مجسمه مریم مقدس و کودکش، میان شهر به انتها میرسد. با شروع ‏نمایشات مذهبی، این مجسمه از کلیسا برداشته میشود و صدای توپ شروع مراسم را به اطلاع مردم ‏میرساند.
هنگامی که تندیس به مرکز شهر ‏میرسد، مراسم متوقف میشود و همه برای یکدقیقه زانو میزنند. سپس سینه خراشان در جلو، روی زانوانشان راه میروند و مراسم ادامه میابد و جمعیت مجسمه را ‏دنبال میکنند یا عقب عقب جلوی مجسمه راه میروند. با بازگرداندن مجسمه به کلیسا مراسم پایان ‏میابد و شب زنده داری در کلیسا برای چند روز متوالی ادامه میابد.

تصویر

تهیه و گردآوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#137
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
این همه راجع به ایتالیا حرف زدیم ، این بار بهتره کمی هم راجع به مردمش حرف بزنیم تا سفرمون به ایتالیا کامل تر بشه !

آشنایی با مردم ایتالیا

[img width=480 height=359]http://jimgibbon.com/wp-content/uploads/2006/07/Flag-1.JPG[/img]

تقريبا 60 ميليون ايتاليايي زبان در ايتاليا زندگي ميكنند، نيم ميليون در سوئيس كه يكي از چهار زبان رسمي آن ايتاليايي است و يك و نيم ميليون نفر هم در فرانسه و يوگسلاوي سابق.
به دنبال مهاجرت ايتاليايها، اين زبان هم اكنون به طور وسيعي در آمريكا، كانادا، آرژانتين، برزيل و استراليا نيز صحبت ميشود. گرچه گويش هاي مختلفي از اين زبان در مكالمات مردم شنيده ميشود، اما ايتاليايي استاندارد، زبان رسمي مدارس، رسانه ها و ادبيات است. اين گويش استاندارد از قرن سيزدهم و چهاردهم به دنبال آثار برجسته دانته (Dante) ، پتراركا (Petrarca) و بو كاچيو (Boccaccio) كه به زبان فلورانسي آثار خود را مينوشتند، رايج شد. زبان استاندارد ايتاليايي امروزه تركيبي از زبان لاتين و گويشهاي مختلف مردم است.
اپرا، فيلمها و ادبياتي كه ريشه در كارهاي بزرگ زمان رنسانس دارد و توسط نويسندگان معاصري همچون آلبرتو مراويا (Alberto Moravia)، ايتالو كالوينو (Italo Calvino) و امبرتو اكو (Umberto Eco) به زبان امروزي عرضه شده، زبان ايتاليايي را زنده، آهنگين و غني نگاه داشته است.
گرچه بسياري از ايتالياييها كمي انگليسي ميدانند، اما اين بيشتر مختص به شهرهاي شمالي و شهرهاي بزرگي همچون ميلان، فلورانس و ونيز ميباشد. هرچند هتلها و رستورانها تا حدي به زبان انگليسي آشنايي دارند، اما اگر ايتاليايي صحبت كنيد، با استقبال بيشتر و گرمتري مواجه خواهيد شد.
ايتالياييها مردم بسيار اجتماعي و خونگرمي هستند. هرچند در برخوردهاي شخصي، تا زماني كه با شما آشنايي پيدا نكرده اند، كمي رسمي جلوه ميكنند. به عنوان يك قاعده بخاطر داشته باشيد كه سعي نكنيد در همان برخورد اول، زود با مردم خودماني شويد. آنها را به اسم كوچك صدا نزنيد. لفظ Lei (شما) را به جاي Tu (تو) بكار ببريد، مگر اينكه مخاطبتان كودك باشد، يا اينكه طرف مقابلتان قبلا شما را با اسم كوچك صدا زده باشد يا لفظ Tu را برايتان بكار برده باشد.
وقتي به فروشگاهي وارد ميشود، سريعا از شما استقبال ميشود. سعي كنيد با لفظ خوب و از كلمات مودبانه استفاده كنيد. اگر چيزي ميخواهيد، اغلب بهتر است به جاي Io voglio (ميخواهم)، Io vorrei را بكار ببريد. همچنين به كار بردن Potrebbe (ميتوانيد...)، بهتر از Può كه لفظ آمرانه اي است، ميباشد.
در برخوردهاي تجاري، بهتر است اسناد و كاتالوگهاي ترجمه شده ارائه دهيد، همچنين چيزهاي جانبي ديگري نيز براي ارائه به طرف مقابلتان دم دست داشته باشيد. هرچند وقت شناسي اهميت دارد، اما ايتالياييها چندان وقت شناس نيستند، بنابراين خودتان را هميشه براي شنيدن عذرخواهيهاي مختلف در اين مورد آماده كنيد.
از آنجايي كه ايتالياييها وقت زيادي را براي خوردن غذا صرف ميكنند و همچنين به علت عادت كاري، در اغلب موارد ميتوانيد مديران ارشد را تا ساعت هفت بعد از ظهر در اداره پيدا كنيد.
صرف غذا، مخصوصا در خانه، بسيار مفصل است. شام و ناهار اغلب با يك پيش غذا شروع ميشود، يك غذاي اوليه، يك غذاي ثانويه، سپس سالاد، پنير، ميوه و دسر. صرف غذا معمولا دو تا سه ساعت طول ميكشد. انتظار براي رسيدن ميزبان از آداب مرسوم است و هنگام خوردن پيش غذا نيز اغلب در مورد غذا صحبت ميشود.

تصویر

با آرامش خاطر از غذاي خود لذت ببريد و با خيال راحت غذاها و نوشيدنيهاي گوناگون مناطق مختلف را امتحان كنيد. اين موضوع در شناخت تفاوتهاي فرهنگي و تاريخي مردم مناطق مختلف ايتاليا، به شما كمك خواهد كرد.
در برخورد اول معمولا هدايايي رد و بدل نميشود، اما در ايام كريسمس بسيار مناسب است. هنگامي كه به خانه يك ايتاليايي دعوت ميشويد، بهتر است با خود هديه ايي نيز ببريد.
ايتالياييها همانقدر كه به غذا اهميت ميدهند، براي شيك پوشي نيز ارزش قائلند. ميلان قطب صنعتي مد روز ايتالياست. طراحان لباس مشهوري را در بوتيكهاي بزرگ پيدا خواهيد كرد. براي گردشهاي شبانه بهتر است لباس مرتبي بپوشيد.
ايتالياييها از زندگي لذت ميبرند. آنها به قول يكي از مشهورترين فيلمهاي فدريكو فليني، La dolce vita (زندگي شيرين) دارند. آنها قدر غذا و شراب خوب را ميدانند، همچنين عشق، مد، ماشينهاي گرانقيمت و هنر را.
شما اوقات خوشي را در ايتاليا سپري خواهيد كرد و ميتوانيد در زندگي خوش آنها شريك شويد، تنها به يك شرط :

كمي هم ايتاليايي ياد بگيريد !

تهیه و گرد آوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#138
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
سرود ملي ايتاليا
L'Inno di Mameli

تصویر

نميدونم چرا تو اين مدت كسي بهم نگفته بود كه در مورد سرود ملي ايتاليا هم صحبتي بكنيم! واسه همين به خودم گفتم كه خب چرا تا حالا اين كارو نكردم؟! ;D
با يه گشت و گذار تو اينترنت يه چيزايي پيدا كردم. مثلا براي نمونه قسمتي از اين سرود رو ميتونين از اينجا دانلود كنيد :



سرود ملي ايتاليا تو سال 1847 توسط ميكله نوارو (Michele Novaro)، بر اساس اشعار شاعر جووني به نام گوفردو ماملي (Goffredo Mameli) ساخته شده. واسه همين هم به نام L'Inno di Mameli (سرود ماملي) معروفه.
سال 1847 جشن صده اخراج اطريشي ها از ايتاليا تو سال 1746 بوده، كه تو انتهاي سرود به اين موضوع اشاره ميشه كه امروزه ديگه اغلب مواقع خونده نميشه.
اين سرود صد سال بعد، يعني تو سال 1948 به عنوان سرود ملي ايتاليا انتخاب شد.
اين سرود علاوه بر ريتم خوبش متن قشنگي هم داره كه توجه شما رو به متن و ترجمه اش جلب ميكنم :


Fratelli d'Italia

برادران ايتاليايي


L'Italia s'è desta.

ايتاليا برپاخواسته.


Dell'elmo di Scipio

با كلاهخود شيپو


S'è cinta la testa.

سرش را پوشانده.


Dove'è la Vittoria?

پيروزي كجاست؟

Le porga la chioma,
Chè schiava di Roma
Iddio la creò.

بگذاريد به خدايي كه او را برده رم ساخته احترام بگذارد.


Stringiamoci a coorte,

بياييد چون سپاهي جمع شويم،


Siam pronti alla morte.

آماده براي مرگ.


Italia chiamò!

ايتاليا صدايمان ميزند!

*******

Noi siamo da secoli

براي قرنها


Calpesti e derisi,

لگد مال و تحقير شده ايم،


Perchè non siam popolo,

زيرا ملت واحدي نبوده ايم.


Perchè siam divisi.

زيرا ازهم جدا بوديم.


Raccolgaci un'unica,

ما را متحد ميكند،


Bandiera, un speme.

يك پرچم و يك هدف.


Di fonderci insieme,

زمان يكي شدن ما،


Già l'ora suonò.

اكنون فرا رسيده .


Stringiamoci a coorte,

بياييد چون سپاهي جمع شويم،


Siam pronti alla morte.

آماده براي مرگ.


Italia chiamò!

ايتاليا صدايمان ميزند!

*******

Uniamoci, amiamoci,

بياييد يكي شويم، همديگر را دوست بداريم،


L'unione e l'amore,

اتحاد و عشق،


Rivelano ai popoli
Le vie del Signore

در راه خدا، ملت را ميسازد.


Giuriamo far libero
Il suolo nation.

بياييد براي آزاد كردن سرزمينمان سوگند ياد كنيم.


Uniti per Dio

اگر براي خدا يكي شويم،


Chi vincer ci può?

چه كسي ميتواند برما غلبه كند؟


Stringiamoci a coorte,

بياييد چون سپاهي جمع شويم،


Siam pronti alla morte.

آماده براي مرگ.


Italia chiamò!

ايتاليا صدايمان ميزند!

*******

Dall'Alpi a Sicilia

از آلپ تا سيسيل


Dovunque è Legnano

همه جا در تپش است


Ogni uom di Ferruccio,
Ha il cuor e la mano.

هر مردي قلب و دست فروچيو را دارد.


I bimbi d'Italia

كودكان ايتاليا


Si chiamano Balilla.

باليللا هستند.


Il suon d'ogni squilla

صداي هر ناقوس


I vespri suonò.

ناقوس عبادت است.


Stringiamoci a coorte,

بياييد چون سپاهي جمع شويم،


Siam pronti alla morte.

آماده براي مرگ.


Italia chiamò!

ايتاليا صدايمان ميزند!


*******

Son giunchi che piegano
Le spade vendute.

يورش سربازان مزدور بي اثر است.


Già l'Aquila d'Austria
Le penne ha perdute.

پر و بال عقاب اطريش ريخته است.


Il sangue d'Italia

او خون ايتالياييها


E il sangue polacco

و خون لهستاني ها را


Bevè col Cosacco

با خون قزاقها مينوشد،


Ma il cor le bruciò

اما درونش آتش گرفته و ميسوزد.


Stringiamoci a coorte

بياييد چون سپاهي جمع شويم،


Siam pronti alla morte.

آماده براي مرگ.


Italia chiamò!

ايتاليا صدايمان ميزند!

==========

توضیحات

تصویر

كلاه خود Scipio اشاره به اسم Scipione l'africano يكي از ژنرالهاي دلير رم هست. و اينكه ايتاليا كلاه خود اين ژنرالو سرش ميزاره، اشاره به آمادگي جنگ ايتاليا با اطريش هست.
Francesco Ferrucci هم يكي از فرماندهان دلير ارتش فلورانس بوده و نهايتا Balilla هم اسم مستعار Giovan Battista Perasso بوده كه تو 5 دسامبر 1746 اطريشيها رو كه شهر جنوا رو اشغال كرده بودن، بيرون ميكنه.
ظاهرا اطريش لهستان رو هم اشغال كرده بوده و ايتاليا و لهستان سرنوشت يكساني داشتن و گفته ميشه سربازاي لهستاني در كنار ايتاليايها تا پايان جنگ جهاني دوم با آلمانا ميجنگيدن.

تصویر
تصويري از گوفردو ماملي نويسنده اشعار

تصویر
تصوير ميكله نوارو آهنگساز اين سرود

==========

تهیه و گردآوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#139
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
دوستت دارم به سبك ايتاليايي

[img width=480 height=335]http://quietpaths.com/wp-content/uploads/2007/03/i_love_italy_heart_italian_flag.jpg[/img]

ايتاليايي زبون عاشقاست و صد البته زبون مادري عاشق معروف و چاخان گوي ايتاليا كازانوا (Casanova) . (چرا نميريد فيلمشو نگاه كنيد! ) ;D
بنا به تقاضاي دوستان، ميخوام يه سري جملات عاشقونه ايتاليايي براتون بنويسم كه تو گوش معشوقه اتون چاخان پاخان كنيد. :D
قبل از هر چيز يه فضاي عاشقانه ايجاد كنيد، بعدش جملات زير رو براش زمزمه كنيد :

Ti amo
دوستت دارم، عاشقتم

Ti penso sempre
هميشه تو فكر تو هستم

Mi manchi
دلم برات تنگ شده

Come sei bella
چقدر خوشگلي

Voglio vederti stasera
امشب ميخوام ببينمت

Tu sei una stella...la mia stella
تو يه ستاره اي ... ستاره من

Cara mia, ti voglio bene
عزيزم، دوستت دارم

Stringimi / Abbracciami e baciami
در آغوشم بگير و بوسم كن.

Ti amerò per sempre
براي هميشه دوستت خواهم داشت

Sei tutta la mia vita
تو همه هستي مني (تموم زندگي من)

حواستونو جمع كنين، چون اگه طرف بفهمه براش خالي بستين ممكنه بهتون بگه :

Ti odio e non voglio parlarti mai piu'.
ازت متنفرم و ديگه نميخوام هرگز باهات حرف بزنم.

اونوقت در اینصورت اينجانب شخصا هيچ مسئوليتي رو نمیپذیرم ! 8)

تصویر

نكته!

- اگه خواستيد پيازداغشو زياد كنيد و بگيد خيلي دوستت دارم از Ti amo tantissimo يا
Ti amo tantissimissimo استفاده كنيد. البته اين دوميه از لحاظ دستوري درست نيست، اما تلفظش طوريه كه تاكيد شما رو نشون ميده . ;)

- Ti amo و Ti voglio bene هر دوشون معني دوستت دارم رو ميدن، اما اوليه رو دوتا عاشق و معشوق به هم ميگن در حالي كه دومي بين دوستان معمولي رد و بدل ميشه. مثلا هيچوقت مادر به بچه اش Ti amo نميگه !

تصویر

- تو ايتاليا ممكنه چيزاييي مثل Tvb يا Tvtb رو زياد ببينيد كه رو در و ديوار مينويسن. اينا در حقيقت مخفف Ti voglio bene و Ti voglio tanto bene هستن. البته بعضي وقتها tvucdb رو هم ميبينيد كه مخفف Ti Voglio Un Casino Di Bene هست. Casino تو حالت معمولي كلمه زشتيه و معني فاحشه خونه ميده اما معاني زياد ديگه اي هم داره. مثلا اينجا معنيش ميشه خيلي زياد . ;)

- Insieme per sempre هم جمله رايجيه به معني باهم براي هميشه كه معمولا به عنوان تبريك ازدواج گفته ميشه .

تهیه و گردآوری : حامد ( عضو شماره 88 )

#140
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال
خب بالاخره به آخر سفرمون رسيديدم . هرچند ايتاليا اونقدر دوست داشتني و پر جاذبه هست که سفر و آشناييمون رو ادامه بديم اما همين مقدار براي آشنايي نسبي ما هواداران يوونتوس و ايتاليا از اين کشور کافي بود .
از همه شمايي که با من همسفر بوديد و گام به گام با من به ايتاليا سفر کرديد ممنون هستم .
ايشالا يه روزي همه مون بتونيم از نزديک هم ايتاليا رو ببينيم .
براي آخرين قسمت ايتاليا شناسيمون يه مورد جالب رو انتخاب کردم . با هم مي بينيم و مي خونيم :

فردوسي در ايتاليا

Villa borghese

تصویر

ويلا بورگزه (Villa borghese) پارك طبيعي بزرگي در شهر رم هست، شامل ساختمانها، موزه ها (از جمله موزه گالريا بورگزه - galleria borghese)
و جذابيتهاي ديگه.
اين پارك با مساحتي حدود 80 هكتار، بعد از پارك ويلا دوريا پامفيلي (Villa doria pamphili) بزرگترين پارك شهر رمه. باغات اين پارك براي ويلاي بورگزه روي تپه پرينچانا (Villa borghese princiana) توسط معماري به نام فلامينيو پونتزيو (Flaminio ponzio) ساخته شد و شيفيونه بورگزه (Scipione Borghese) در سال 1605 اونو توسعه داد و آثار هنري خودشو توش گذاشت .

تصویر
موزه گالريا بورگزه

اوايل قرن نوزدهم اين پارك بازسازي شد و سال 1903 هم به پارك عمومي تبديل شد.
اگه گذرتون به رم افتاد ميتونيد از جذابيتهاي ديدني اين پارك ديدن كنيد. اما شايد جالبترين مورد ديدني اين پارك براي ايرانيها وجود مجسمه فردوسي در نزديكي در ورودي اين پارك باشه.
اين مجسمه از ايران به رم اهدا شده و در سال 1958 طي مراسمي رسمي در اين پارك نصب شد. سازنده اين مجسمه سنگي، استاد ابوالحسن خان صديقي هست. سازنده مجسمه هاي فردوسي در ميدان فردوسي تهران...فردوسي در توس... پور سينا در همدان...خيام در پارک لاله...مجسمه برنزي نادر شاه و اسبش در مشهد که در ميلان ساخته شده و... .
طراحي چهره هاي بزرگان ما از قبيل سعدي ..حافظ...فردوسي...پور سينا...خيام..عطار..و ... هم بر عهده ي ايشون بوده. نيم تنه امير کبير که در يکي از موزه هاي ميلان نگه داري ميشه، يکي ديگر از کارهاي استاد هست .

تصویر

تهيه و گردآوري : حامد ( عضو شماره 88 )





2 کاربر در حال خواندن این موضوع است

0 کاربر، 2 مهمان و 0 عضو مخفی