پرش به

به جامعه مجازی هواداران باشگاه یوونتوس خوش آمدید
شما هم اکنون در حال مشاهده انجمن ها به صورت کاربر مهمان می باشید.در این حالت شما دسترسی به تمامی امکانات انجمن ندارید و امکان دریافت فایل ها به جز خود IPB را ندارید. اگر که عضو سایت می باشید اینجا را کلیک نمایید. در صورتی که تمایل به عضویت دارید اینجا را کلیک نمایید. عضویت در سایت رایگان می باشد!

تصویر

خاطراتی به رنگ سیاه سفید

* * * * * 1 رای

  • لطفا وارد حساب کاربری خود شوید تا بتوانید پاسخ دهید
586 پاسخ برای این موضوع

#581
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال

قاسم جان اگرچه این نوشته‌ی بی‌قدر، علی‌الظاهر قوه‌یِ دعوت به رجعتِ گذشته داشت برای شما اما مواجهه با نام شما در فروم نیز نگارنده را نوستالژی‌زده‌ی ماضی کرد؛ همان روزهای بازگشت‌ناپذیر میانه دهه‌ی هشتاد و دورهمی‌های بچه‌های فروم در خانه هنرمندان. اگر رخصت دهید باید اعتراف کنم خود شما نیز در یادِ نسیان‌زده‌ام، بخشی از همان شور تیفوسی و تمثالی از هواخواهانِ جوانِ یوونتوس هستید. مارسکا یا قاسم فرقی نمی‌کند، مرور این خاطرات تا ابد بوی یوونتوس می‌دهند.

 

و البته تشکر فراوان بابت تذکر کاملاً صحیح شما به اشتباه سهوی و ناخواسته‌ام که محصول نابهنگام بی‌دقتی و عجول بودن نگارنده بود. همانطور که به درستی اشاره کردی، لیپی در هفتاد و ششمین دقیقه‌ی بازی به صورت همزمان انزو مارِسکا و کریستین زنونی را به جای ادگار داویدز و جانلوکا پسوتو به میدان می‌فرستد که بدین وسیله تصحیح می‌کنم.


  • Orphée, mory, قاسم و 4 فرد دیگر از این پست تشکر کرده اند

Tu sei la squadra del cuore

sempre in campo undici eroi

vinci l'impossibile e vai

Ti seguiremo anche noi

 


#582
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال

نمی‌توان فراموش‌ کرد؛ مثل اذکاری قدسی و الهام‌بخش باید مدام تکرارشان کرد تا لابیرنت‌های خاک‌گرفته‌ی حافظه‌هایمان از یاد نبرند آن روزهای پارادوکسیکالِ امید و ناامیدی را.

 

فصل 2006 -  2007 را احتمالاً بیشتر ما در یاد داریم؛ همان که قهرمانی در سریA  با ویترینی از ستاره‌ها به رهبریِ کاپلو مفتخرمان کرد و مستیِ قهرمانی ایتالیا در جام‌جهانیِ آلمان ما را به عرش برد اما ناگهان با فتنه‌ای غبارآلود در تابستانیِ آکنده از اتهام و درفش روان‌مان را به احتضار سپرد.

 

یکی از نکات جالب فصلِ تبعید یوونتوس در سری B، آمار گلزنیِ قدرتمند بیانکونری بود؛ جایی‌که بانوی‌پیر با 83 گل‌زده فصل را پایان داد. مثلث مخوف، فوق‌العاده قدرتمند و البته وفادار یووه در آن فصل جمعاً 46 گل وارد دروازه‌های سری B نشینان کرد که در نوع خود ماندگار و فراموش‌نشدنی است. سهم دل‌پیه‌رو 20 گل، ترزِ‌گه 15 گل و ندود 11 گل بود.

 

قصد مرثیه‌سرایی نداشتم؛ غرض فقط سفری کوتاه با یادآوریِ به‌یادماندنــی‌ها بود و سپس قرار تا بی‌قراری‌‌ای دیگـــر.

 

delpiero_10_0607juventushome_a-800x800_x


  • Orphée, mory, قاسم و 4 فرد دیگر از این پست تشکر کرده اند

Tu sei la squadra del cuore

sempre in campo undici eroi

vinci l'impossibile e vai

Ti seguiremo anche noi

 


#583
Dreamer

Dreamer

    بازیکن اخراجی

  • اعضا
  • 6036 ارسال
  • LocationKhorram Abad
خاطراتی به رنگ سیاه سفید...

خودکارم در دوران دانشگاه

20230331_234850_b5ki_thumb.jpg

بعضی وقتا ک بازی حساسی خصوصا تو چمپیونزلیگ داشتیم، سر کلاس، ترکیب احتمالی یووه رو تو ذهنم مرور می‌کردم و گاهی حتی ب صورت رمزی اونو رو کاغذ می‌آوردم! چیزی ک برام جالب و دردناکه اینه ک آدم دلش حتی برای روزهایی ک خوب نگذشتند هم تنگ میشه! :fp:
  • حامد, GioVanni Agnelli, Orphée و 9 فرد دیگر از این پست تشکر کرده اند
<p>ما در رنگها زندگی می کنیم اما رویاها سیاه و سپیدند...</p>

#584
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال

42be5fbc3114f45efddb35e3a86375db-41917-o

 

متأسفانه دیروز مطلع شدم در پسِ بی‌خبری‌های چند ماه اخیرم، «ماریو اسکونچرتی» نویسنده‌ی فقید ایتالیایی و روزنامه‌نگار سرشناس کوریه‌ره دلو اسپورت روز شنبه بیست و ششم آذرماه 1401؛ درست یک روز قبل از فینال جام‌جهانی 2022 قطر و یک روز قبل از درگذشت سینیشا میهایلوویچ، در بیمارستانی در شهر رم برای همیشه چشم از جهان فرو بسته.

 

اسکونچرتی 74 ساله که برای انجام یک سری آزمایش‌ در بیمارستان بستری شده بوده آنقدر ناگهانی به آغوش مرگ پیوسته که جامعه ورزشی‌ و روزنامه‌نگاری ایتالیا را در واپسین روزهای پاییز گذشته به شوک فرو برده بود.

 

افسوس که تا همیشه از خواندن نوشته‌های صریح و آتشین او محروم شدیم. ترجمه‌ی نوشته‌های خواندنی او را بارها در فروم و سایت Juventus.iR منتشر کردم و شاید بیشتر بچه‌ها نیز نام او را به خاطر داشته باشند.

 

نام او پس از رخت بربستن از این دنیا به تالار مشاهر فوتبال ایتالیا راه یافت تا «تاریخ» او و نوشته‌هایش را از یاد نبرد.

 

هرچند او هرگز یوونتوسی نبود اما نام او تا همیشه برایم تداعی‌کننده «یوونتوس» خواهد بود.

 

یادش تا ابد گرامی باد . . .


  • Orphée, mory, MaMpIeRo و 6 فرد دیگر از این پست تشکر کرده اند

Tu sei la squadra del cuore

sempre in campo undici eroi

vinci l'impossibile e vai

Ti seguiremo anche noi

 


#585
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال

غروب خدایان *

 

ibrahimovic-en-un-partido-con-la-juventu

 

خود را خداوندگار فوتبال می‌خواند و پیروانش یگانه کافران درگاه نخوت‌زایش بودند. جمعی از بزرگ‌ترین باشگاه‌های فوتبال در دنیا شاهد کاریزما و سلطنت بی‌بدیل او و میلیون‌ها علاقه‌مند به فوتبال سالها مغلوبِ هبوط و تجسدِ این ایزد فوتبالی در مستطیل سبز بودند. جهان فوتبال بیش از دو دهه در سیطره و هژمونی او قرار داشت، هرچند ستاره‌ی اقتدارش در سال‌های اخیر کم‌کَمَک در حال افول بود. تابشِ افسانه‌ی زلاتان در زمین هر قدر درخشان بود و کمی نیز به طول انجامید اما سرانجام فرمانروایی او در مراسم عشای ربانی شامگاه چهارم ژوئن 2023 به نقطه پایانی خود رسید تا این شهریار با چشمانی اشک‌بار برای همیشه با جهان فوتبال وداع کند تا فصلی دیگر از غروب خدایان فوتبال کلید بخورد.

 

یوونتوسی‌ها غالباً یا او را دوست دارند یا اساساً از او متنفر هستند. عده‌ای معدود (امثال نگارنده) نیز یافت می‌شوند که هرگز تکه‌های گسسته و جدا مانده‌ی تاریخ باشگاه یوونتوس را از یاد نخواهند برد و ورای تعصبات رایج و مرسوم تیفوسی، به ورطه‌‎ی دوگانه‌سازی‌های متعصب و خائن در نمی‌غلتند.

 

پس اگر در میان دسته «اول» یا گروه اقلیت «سوم» هستید و احیاناً تعلق‌خاطری به گروه پرشور و شمار «دوم» ندارید، شاید برایتان خالی از لطف نباشد چند خط پیش‌رو را مرور کنید:

 

سرعتی در حدود 30 کیلومتر در ساعت با شماره کفشِ 47؛ سهمگین در زمین و مهیب در هوا؛ با بالاترین قدرت‌بدنیِ ممکن و شم گلزنیِ استثنایی و تکنیکی ورای انتظار. این توصیفات می‌توانند تنها خط اول از متنی چند صفحه‌ای درباره‌ی فوتبالیستی باشد که شمع دوران فوتبالش شب گذشته برای همیشه خاموش شد.

 

اما داستان او و یوونتوس در کدام نقطه با هم تلاقی پیدا کرد؟ جایی که قسمت بود که دیوید ترزه‌گه مصدوم شود تا دست‌پخت 16 میلیون یورویی لوچانو موجی در تورین تاج‌گذاری کند.

 

او در سال نخست حضورش در یوونتوس آنقدر گل زد که بالاتر از گلزنان همیشگیِ آن‌سالهای تیم بایستد؛ نقطه‌ای بالاتر از دل‌پیه‌رو، ترزه‌گه، زالایتا و حتی پاول ندود. با زلاتان، کاپلو، بوفون و سایر اسطوره‌ها تا یک قدمی فتح لیگ قهرمانان هم رفتیم اما افسوس که در دو بازیِ رفت‌وبرگشتِ مزخرف و مفت، دو بر یک به لیورپول باختیم.

 

عجب تیم بزرگی داشتیم؛ یادش به‌خیر؛ هرگز آن سال‌ها از یادم نخواهند رفت: بوفون، فرارا، تاکیناردی، مونته‌رو، تودور، لگروتالیه، پسوتو، امرسون، دل‌پیه‌رو، ندود، یولیانو، بریندلی، کامورانزی، ترزه‌گه، آپیا، زامبروتا، تورام، بلازی، اولیویه‌را، زالایتا، کاناوارو، دِچِلیه، آدرین موتو، زبینا، کیمنتی، کاپو و زلاتان ابراهیموویچ . . .

 

با این که 16 گلِ زلاتان نتوانست او را بر بامِ برترین گلزن آن فصل سری A بنشاند و لوکارلی، جیلاردینو، مونتلا‌، تونی، ووچینیچ و شوچنکو پای‌شان بیشتر از او به گل باز شده بود اما در کنار آدریانو و اسپوزیتو و بالاتر از دل‌پیه‌رو، بوژینف، یاکوئینتا و ویه‌ری به عنوان یکی از گلزن‌ترین بازیکنان سری A رخ‌نمایی کرد. جاه‌طلبی و هیمنه زلاتان البته در نهایت باعث شد تا جایزه بهترین بازیکن خارجی رقابت‌های سری A در فصل 2005 - 2004 نیز به او برســـد.

 

همین‌قدر درخشش و دیده‌شدن در یووه برای سناریوسازی مرحوم رایولا کافی بود تا خبر رد پیشنهاد دیوانه‌وار و 70 میلیونی رئال‌مادرید توسط او به داغ‌ترین تیتر در سرخط خبرها تبدیل شود. بلوف و بازارگرمی‌ای که ولوله‌ای در بهای زلاتانِ 23 ساله برپا کرد.

 

آتشِ موتور ایبرا البته در دومین فصل حضورش در یووه کمی فروکش کرد که این بیشتر به تغییر استقرار او در زمین از نوک به کناره‌ها ارتباط داشت؛ تغییر رویکردی که همزمان با اتمام مصدومیت ترزه‌گه و آمادگی او با تصمیم مستقیم دُن فابیو کاپلو اتخاذ شد و در نهایت نیز باعث شد تا فرانسویِ محبوب یووه جایگاهش را دوباره در تیم پیدا کند و با 23 گل بهترین گلزنِ یووه و البته پس از لوکا تونی دومین گلزن برتر سری A شود. زلاتان؟ سهم او در این فصل تنها 7 گل بود؛ کمتر از دل‌‎پیه‌رو، بیشتر از ندود و همطراز با آدرین موتویِ رومانیایــی و پر حاشیه.

 

تا اینجای سرنوشت زلاتان و یووه عادی‌ست و خاطره‌بازانه اما نه تا وقتی که از حوالیِ آگوستِ گرم و سوزانِ تابستان 2006 عبور کنیم؛ روزهایی که برگ‌‎های درخت خزان‌زده بیانکونری یک‌به‌یک بر زمین می‌ریختند.

 

هوای گرم و شرجیِ جنوب ایران و اواخر دوران دانشجویی و تلاطمات سهمگین روحی آن روزها را خوب به یاد دارم. خبر تلخ کالچوپولی و رستاخیز ناعادلانه‌ی یوونتوس هر قدر همه‌ی ما را در بهت فرو برده بود اما شیرینی قهرمانی ایتالیا در جام‌جهانی 2006 مرهمی دلچسب برای فرار از متلک‌ها و مخاطرات آن روزها بود.

 

مدیریت جدید یوونتوس در بدو استقرارش در باشگاه تلاش‌های فراوانی برای متقاعد کردن ابراهیموویچ به ماندن انجام داد. زلاتانِ جوان بر سر یک دو راهی سهمگین قرار گرفته بود و تنها کسی که می‌توانست مسیر بهتر را برایش ترسیم کند کسی نبود جز «مینو رایولا».

 

رایولا برای خروج موکلش از تمامی تعهدات قانونی‌ که در قبال یوونتوس داشت مبارزه‌ای نفس‌گیر را آغاز کلید زد و در این بین دشمن شماره یک یوونتوس «اینتر ناتزیوناله» نیز بیکار ننشست و دست به کار شد و با پیشنهادی حدوداً 25 میلیون یورویی و قراردادی 4 ساله زلاتان، رایولا و مدیرانِ وقت یووه را یکجا اغوا و تسلیم کرد تا افسانه یوونتوس و زلاتان هرگز نقطه‌‎ی عطف‌شان را ملاقات نکنند و این کاریزمایِ مسلم جهان فوتبال به راحتی در صف خروجی‌های پرشمار باشگاه قرار بگیرد و تورین را برای همیشه ترک کند.

 

اگرچه فرصت مواجهه با پله، زیکو، سوکراتس، کرایف، بکن‌بائر، پلاتینی، رابسون، یاشین، زوف، اوزه‌بیو و ... نصیبم نشد اما خوشحالم که از لذت تماشای ادامه‌ی مسیر آنها و ستارگانِ پس از آنها تا به امروز محروم نمانده‌ام؛ اعجوبه‌هایی همچون زلاتان ابراهیموویچ.

 

اینک مسحور و محزونِ وداع با یکی دیگر از بازیکنان بزرگ فوتبال و یکی از ستارگان موردعلاقه‌ام هستم. کاریزماییِ مجسم که حتی فرصت تماشای بازی‌های او با لباس یوونتوس محبوبم نیز نصیبم شد.  

 

 

ترجمه بخشی از خاطرات زلاتان در مورد دوران کودکی‌اش به مناسبت خداحافظی‌اش با فوتبال. تقدیم به دوستان خوب یوونتوسی‌ام در فروم.

 

 

مادرم نظافتچی و پدرم نگهبان ساختمان بودند. خانواده‌ای با اراده اما مغرور؛  هرگز به کسی اجازه نمی‌دادند به آنها کمک کنند. روزی که دوستانم برای نخستین بار به من گفتند: «خیلی کله‌شق هستی و به حرف هیچ کس گوش نمی‌کنی» فهیمدم من هم مثل پدر و مادرم دوست دارم کارهایم را تنها انجام دهم. با این حال زمان زیادی گذشت تا دریافتم گاهی نیز باید از کمک و همراهی دیگران استفاده کرد.

 

فوتبال را از دوران کودکی‌ و در پارک نزدیک خانه‌مان در مالمو شروع کردم؛ محله‌ای یهودی‌نشین که سوئدی‌های کمی در آنجا زندگی می‌کردند. بیشتر ساکنین محله‌‌ی ما خارجی‌های مهاجر بودند؛ سیاه‌پوست‌ها، عرب‌ها، مسلمان‌ها و شرقی‌ها. همه همدیگر را می‌شناختیم و به یکدیگر کمک می‌کردیم.

 

صمیمی‌‌ترین دوستانم دو پسر بلغاری و برزیلی بودند. آنها هم مثل من عاشق فوتبال بودند. به محض تماشای حرکتی تکنیکی در تلویزیون آن را برای همدیگر تعریف و سعی می‌کردیم آن را اجرا و تکرار کنیم. از هر دوی آنها چیزهای چیزهای زیادی یاد گرفتم. با این همه اما الگوی ابدی من «محمدعلی کلی» بود. او را تنها کسی یافتم که به آنچه می‌گفت و ادعا داشت عمل می‌کرد. همیشه دوست داشتم به نقطه‌ای شبیه به موقعیت و جایگاه او برسم.

 

-----------------

 

* تیتر برگرفته از عنوان فیلمی به همین نام ساخته‌ی فیلمساز فقید ایتالیایی «لوکینو ویسکونتی» در سال 1969 است.

 

230604194458-zlatan-ibrahimovic-despedid


  • GioVanni Agnelli, Orphée, mory و 7 فرد دیگر از این پست تشکر کرده اند

Tu sei la squadra del cuore

sempre in campo undici eroi

vinci l'impossibile e vai

Ti seguiremo anche noi

 


#586
حامد

حامد

    ستاره برتر فـروم

  • ستاره برتر فروم
  • 3579 ارسال

222222222222222222222222222222_1ww6.jpg

 

تلخ‌ترین صحنه‌ی شامگاه چهارشنبه سی‌ام اردیبهشت 1377، حدود دو هفته پس از تولد 17 سالگی‌ام توسط پردراگ میاتوویچ مهاجم یوگسلاو و البته محبوب خودم در آمستردام رقم خورد.

 

تقریباً اطمینان داشتم که قهرمانی بدون هیچ تردید و حرف‌پیش به یوونتوس خواهد رسید و برای این رویاپردازی به حضور زیدان، دل‌پیه‌رو، اینتزاگی، داویدز، دشام، پروتزی، مونته‌رو، توریچلی، دی‌لیویو، پسوتو، بریندلی، کونته، تاکیناردی، آموروزو، فونسه‌کا و مارچلو لیپیِ بزرگ استناد می‌کردم.

 

افسوس از لحظه‌ی ناباورانه‌یِ فرصت‌یابی و هوش بالای میاتوویچ که با پشت‌سر گذاشتن پروتزی و تلاش ناکام مونته‌رو رقم خورد. لحظه‌ای نابهنگام که رویای قهرمانی را از جهانِ پاک و معصوم نوجوانی‌ام ربود. رویایی که تا به امروز نیز با من باقی مانده و نمی‌دانم آیا مجال و بختی برای مواجهه با آن خواهم یافت یا نه.  


  • GioVanni Agnelli, Orphée, mory و 6 فرد دیگر از این پست تشکر کرده اند

Tu sei la squadra del cuore

sempre in campo undici eroi

vinci l'impossibile e vai

Ti seguiremo anche noi

 


#587
Orphée

Orphée

    بازیکن آزاد

  • ستاره برتر فروم
  • 6348 ارسال
  • LocationRasht

^^^

 

0_j2ugiyu21_q4bx.jpg

 

که البته گُلشم آفساید بود! میاتوویچ دلیل آورده که چون هیچ کدوم از بازیکنای یوونتوس در لحظه اعتراض نکردن ، پس نبوده که دلیل مزخرفی هست. در مورد پنالتی گرفته نشده روی پوگبا در فینال 2015 هم فقط پوگبا اعتراض کرد ، پس پنالتی نبوده! :nish:


  • حامد, GioVanni Agnelli, mory و 7 فرد دیگر از این پست تشکر کرده اند

They SURVIVED ... That's What Make Them Assets ! i

 

JB.png






0 کاربر در حال خواندن این موضوع است

0 کاربر، 0 مهمان و 0 عضو مخفی