- یورو 2000 بود و بعد از دنبال کردن نصفه و نیمه ایتالیا در جام جهان 98، الان دیگه طرفدار افراطی شون شده بودم.
بازی های دور گروهی رو کم و بیش یادمه ولی بازی که کامل و دقیق یادم هست و اصلا باعث شد که بیش از پیش به ایتالیا علاقمند بشم بازی نیمه نهایی مقابل هلند پر ستاره اون دوران بود.
هلند واقعا تیم دوست داشتنی بود، خیلی از بازیکن هاشون رو دوست داشتم و اگه طرفدار ایتالیا نمی شدم قطعا امروز از هواداران هلند بودم. بازیکن هایی نظیر بوگکمپ، اورمارس، کلایورت، استام، دی بویر، سیدورف، داویدز، فن در سار و ... واقعا تیم غول آسایی ساخته بودند.
ایتالیا دور گروهی رو با اقتدار اومد بالا و در مرحله بعد هم کار سختی مقابل رومانی نداشت اما بازی با هلند در نیمه نهایی اصلا آسون نبود.
ترکیب ایتالیا : تولدو - زامبروتا - نستا - کاناوارو - یولیانو - مالدینی - دی بیاجو - آلبرتینی - فیوره - دل پیرو - اینزاگی
نیمکت : کریستین آبیاتی - فرانچسکو آنتونیولی - چیرو فرار - پائولو نگرو - آنجلو دی لیویو - آنتونیو کونته - جانلوکا پسوتو (ورود به میدان 77") - ماسیمو آبروزینی - وینچنزو مونتلا - فرانچسکو توتی (ورود به میدان 83") - مارکو دل وکیو (ورود به میدان 67")
ترکیب هلند : فن در سار - فرانک دی بویز - استام - زندن - کوکو - داویدز - اورمارس - کلایورت - بوگکمپ - بروکنهورست - بوسولت
نیمکت نشینان سرشناس : سیدورف - رونالدو دی بویر - ماکای - وینتر - ریزیگر
--
بازی با برتری مطلق هلند پیش می رفت، سیستم تدافعی دینو زوف که متشکل از 5 مدافع بود باعث شده بود که ایتالیا تمام برنامه ریزی های تهاجمیش رو بر پایه ضد حمله بنا کنه. اما چیزی که مشخصا از این بازی به ماندگار موند درخشش فوق العاده و تکرار نشدنی فرانچسکو تولدو بود که قطعا تا سالها ازش اسم برده خواهد شد. گرفتن چندین پنالتی و مهار توپ های عجیب و غریب هلندی ها میشه گفت فقط از عهده خودش بر میومد. درخشش تولدو نه تنها در این بازی بلکه در کل رقابت ها باعث شده بود که کسی از بوفون یاد نکنه، بوفونی که شماره 1 آتزوری بود اما به دلیل شکستن انگشتش یورو رو از دست داد.
بازی در وقت معمول و اضافه 0-0 شد و در ضربات پنالتی به کمک تولدو ایتالیا به مرحله بعد صعود کرد.